Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військова машина Путіна набирає обертів: як Захід сприяє новим обстрілам України
commentss НОВИНИ Всі новини

Військова машина Путіна набирає обертів: як Захід сприяє новим обстрілам України

За інформацією FT, західні компанії допомагають військовій машині РФ

24 липня 2024, 13:50
Поділіться публікацією:

Незважаючи на санкції, Росія продовжує у великих масштабах виробляти ракети та безпілотники, що було б неможливим, якщо західні компоненти перестали надходити до РФ. Незважаючи на численні заходи експортного контролю, західні компанії ще несуть значну частину відповідальності за надання Росії доступу до цих важливих компонентів. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Військова машина Путіна набирає обертів: як Захід сприяє новим обстрілам України

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що понад 50 країн запровадили санкції проти Росії. Вони передбачають експортний контроль. Це збільшило виробничі витрати для російських військових та зупинило їх ланцюги поставок. Проте потік дистриб'юторських мереж допомагає РФ оминати обмеження.

За словами журналістів, щоб зробити експортний контроль ефективним, необхідне корпоративне примусове виконання – урядовий евфемізм для каральних заходів проти наших власних корпорацій – доповнене вторинними санкціями та значним збільшенням фінансування наглядових органів.

Журналісти звертають увагу, що у своїх недавніх атаках на громадянську інфраструктуру України Росія застосувала нові типи озброєнь, зокрема ракети Х-69 та "Циркон". Це свідчить про те, що країна здатна впроваджувати інновації у сфері озброєнь, які потребують ще складніших західних компонентів. Росія все ще здатна адаптуватись, але робить це за допомогою Заходу, вважають автори матеріалу.

Автори матеріалу наголошують, російський військово-промисловий комплекс покладається на компоненти західного виробництва. І санкції, які запровадив Захід, не заважають путінському режиму продовжувати виробляти зброю.

Зазначається, що журналісти-розслідувачі, аналітичні центри та правозахисні організації надали вагомі докази того, як комплектуючі західних компаній потрапляють до Росії. Проблема зрозуміла всім, окрім самих корпорацій. У відповідь більшість компаній ховаються за шаблонними юридичними формулюваннями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ продовжує закуповувати на Заході компоненти для танків, дронів і ракет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини