Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війська РФ можуть повернутися до Білорусі за два-три тижні: у розвідці зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська РФ можуть повернутися до Білорусі за два-три тижні: у розвідці зробили заяву

Росія робить ставку на перемогу у битві за південь та схід України

1 серпня 2022, 13:55
Поділіться публікацією:

В українській розвідці наголошують, що не дарма так акцентували увагу у битві за Донбас. Якщо Москва виграє цю битву і їй вдасться закріпитися на півдні України, Кремль спробує захопити нові території України. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The Guardian розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скибіцький.

Війська РФ можуть повернутися до Білорусі за два-три тижні: у розвідці зробили заяву

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Заступник начальника ГУР Міноборони зазначив, якби російські війська здобули беззаперечну перемогу на півдні та сході України, то вони не зупинилися б, а продовжили нові операції. Були б нові заяви про розширення географії так званої військової "спецоперації" з метою захопити якнайбільше території України. У війні були б задіяні підрозділи, які зараз перебувають біля Росії і активно формуються ворогом. Наразі окупанти створюють стрілецькі батальйони резервістів у кожному військовому окрузі РФ та третій армійський корпус у Західному військовому окрузі, розповів Скибицький.

У Міноборони України знають, що навчання нового корпусу розпочалося під безпосереднім керівництвом міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Куди кине Росія новий корпус, залежатиме від того, як проходитимуть бої на півдні та сході України.

Скибицький зазначив, що однією із здібностей російської армії є те, як вона може швидко перекидати свої війська з одного напрямку на інший. Усі бачили, як РФ вивела оперативно війська з півночі України і за кілька тижнів вони вже опинилися на Донбасі. Тому українській розвідці відомо, що російські війська можуть також повернутися до Білорусі за 2-3 тижні, якщо це їм буде потрібно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — конфлікт між Сербією та Косово: чому війни не буде – як це може вплинути на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини