Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні затягується: чому у МВФ змінили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні затягується: чому у МВФ змінили прогноз

У МВФ визнали помилку у прогнозі термінів закінчення війни Росії проти України

сьогодні, 11:08
Поділіться публікацією:

Міжнародний фонд змінив прогноз тривалості війни в Україні Війна протягом щонайменше 2025 року негативно впливатиме і на Європу. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер.

Війна в Україні затягується: чому у МВФ змінили прогноз

МВФ. Фото: з відкритих джерел

"Коли ви дивитеся на наші прогнози на 2025 рік, ми також знизили їх для України. І це відображення того, що війна Росії в Україні триватиме. Ми припускали, що вона припиниться раніше. Це не так. І це, знову ж таки, додаткові витрати для української економіки", — наголосив представник МВФ.

Раніше МВФ у базовому сценарії очікував закінчення війни наприкінці 2024 року. У жовтні цей термін перенесено на рік – до кінця 2025 року.

За його словами, показники зростання цього року були жорстоко порушені бомбардуваннями енергетичної інфраструктури в Україні, і це також стримує зростання та перспективи.

"І, крім того, звичайно, як і для всієї Європи, це створює невизначеність в Україні, і це надає пом'якшувальну дію на сукупний попит", — додав Каммер.

Представник фонду заявив, що економічна команда МВФ продовжує "робити чудову роботу з погляду, по-перше, підтримки макростабільності" в Україні.

"По-друге, підтримки економіки для запуску зростання та підтримки підприємств для роботи в цьому середовищі, захисту вразливих людей, які страждають від війни. І, по-третє, підготовки основ для, як ми сподіваємося, швидкої реконструкції та середньострокового шляху до вступу до ЄС", — сказав Альфред Каммер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міжнародний валютний фонд покращив прогноз курсу долара до гривні до 2029 року. Позначки у 50 гривень долар досягне у 2028 році, тобто на рік пізніше, ніж фінансисти прогнозували раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини