Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні вплинула на зростання населення Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні вплинула на зростання населення Німеччини

Приплив біженців з України пожвавив демографічну картину Німеччини

20 червня 2023, 23:54
Поділіться публікацією:

Населення Німеччини 2022 року зросло на 1,3 відсотка чи 1,1 мільйона людей. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Федеральне статистичне відомство у Вісбадені. За новими даними, наприкінці минулого року в Німеччині проживало 84,4 мільйона осіб: близько 72 мільйонів німців та 12,3 мільйона людей з іноземним громадянством.

Війна в Україні вплинула на зростання населення Німеччини

Населення Німеччини зросло

Експерти пояснюють збільшення населення ФРН зростанням кількості мігрантів: у 2022 році до країни приїхало майже 1,5 мільйона осіб — у чотири рази більше, ніж у 2021 році. Більшість людей — громадяни України. З 12,3 млн іноземців, що проживають у Німеччині, максимальна кількість громадян Туреччини: 1,34 мільйона осіб. На другому місці громадяни України – 1,05 мільйона осіб: з початку повномасштабної війни в Україні кількість українців, які проживають у Німеччині, збільшилась у шість разів. На третьому місці – громадяни Сирії: 883 тисячі осіб, передає DW.

Частка іноземців у кількості населення збільшилася з 13,1 до 14,6 відсотка. Якщо кількість людей із іноземним громадянством значно зросла, то кількість громадян Німеччини скоротилася на 0,4 відсотка.

Вікова структура людей із іноземним громадянством значно відрізняється від корінних німців. 18,6 відсотка місцевого населення молодше 20 років. Люди віком від 20 до 59 років становлять 49 відсотків. 32,4 відсотка німців – старше 59 років. Серед іноземців, що живуть у ФРН, 20,2 відсотка молодше 20 років, людей віком від 20 до 59 років — 67,4 відсотка, а людей старших 59 років — 12,4 відсотка. У результаті середній вік населення Німеччини трохи знизився і досяг 44,6 року.

Тим часом, Нацбанк змінює правила обміну валют.

Україна повернула трьох полонених із Угорщини.

А українська співачка, яка поїхала до РФ, зненацька заявила, що хоче повернутися до Одеси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини