Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: у США розповіли, на який крок боїться піти Путін через загрозу для свого режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: у США розповіли, на який крок боїться піти Путін через загрозу для свого режиму

Російській армії потрібно поповнення, але Путін боїться проводити мобілізацію

сьогодні, 07:27
Поділіться публікацією:

Чергова хвиля мобілізації в Росії залишається малоймовірною, принаймні в короткостроковій та середньостроковій перспективі. Російський диктатор Путін був радий знову оголосити мобілізацію, але відмовляється це робити, побоюючись, що вона порушить стабільність його режиму. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Війна в Україні: у США розповіли, на який крок боїться піти Путін через загрозу для свого режиму

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що у ЗМІ час від часу з'являються повідомлення про можливість оголошення Кремлем ще однієї хвилі мобілізації як до інавгурації російського диктатора Володимира Путіна, так і після початку операції ЗСУ у Курській області у серпні 2024 року. Однак так званий глава Кремля поки що не санкціонував таку мобілізацію.

Зокрема, нещодавно російське опозиційне видання Meduza повідомило, що джерела, близькі до уряду РФ, стверджували, що Кремль розглядав ідею мобілізації відразу після Курської операції. Але російський Кабмін та пов'язані з Кремлем бізнесмени виступили проти цих міркувань.

Крім того, Путін послідовно сигналізував протягом усієї операції ЗСУ у Курській області про свою прихильність до набору добровольців, хваляючись кількістю новобранців, зацікавлених у бойових діях в Україні. Також у відповідь на дії українських сил диктатор РФ особисто зустрічався із російськими добровольцями.

Інститут пише, що Путін не скористався проривом ЗСУ у Курську область, як можливістю підготувати російське суспільство до мобілізації у короткостроковій та середньостроковій перспективі. Натомість, диктатор зробив ставку на нові нерегулярні формування. Він також поставив завдання Міноборони РФ розширити зусилля щодо вербування російських добровольців.

Аналітики наголосили, що Кремль та Міноборони РФ значною мірою шокували російське суспільство, коли оголосили часткову мобілізацію наприкінці вересня 2022 року. І зважаючи на все, зараз Путін прагне уникнути негативної реакції суспільства у відповідь на нову хвилю мобілізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW розповіли, до чого можуть призвести удари ЗСУ по складах боєприпасів у РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини