Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні може тривати понад 5 років: експерти оцінили перспективи
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні може тривати понад 5 років: експерти оцінили перспективи

Якщо ЗСУ не вийдуть до Азового моря, війна буде довгою

5 жовтня 2023, 11:40 comments5764
Поділіться публікацією:

З огляду на те, що війна в Україні затягується, зараз одна з тем, яка активно обговорюється в експертному середовищі – чи можуть бойові дії в нашій країні затягтися на понад 5-8 років. Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів.

Війна в Україні може тривати понад 5 років: експерти оцінили перспективи

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Не можна виключати, що війна може продовжитися і після 2025 року

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що він припускає, що військові дії на території України продовжаться і після 2025 року, але щодо більш віддаленого періоду, то такий прогноз давати складно, оскільки ситуація буде залежати від багатьох факторів.

Головним чинником, який може впливати на тривалість війни, експерт називає ситуацію на полі бою.

Ворог не біля воріт Москви – більш-менш воювати можна, звідси всі ці плани Путіна гри у довгу

При цьому ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман в ефірі "Еспресо" заяви, що, якщо під час контрнаступу ЗСУ не зможуть розбити сухопутний коридор Росії в анексований Крим, то майже на 100% можна гарантувати війну на довгі роки.

"Сам наступ, стратегічна літня кампанія української армії переслідувала мету не просто виходу на берег Азовського моря та розтин суходольного коридору. Стратегічна мета цього виходу була саме зламати тенденцію перетворення війни на виснаження у стилі ірано-іракської. Тому що у разі розрізу коридору по суходілу це змінювало все стратегічне становище на фронті", – зазначив експерт.

Він звернув увагу на те, чим південний напрямок відрізняється від інших. Вся справа в тому, що весь фронт має форму підкови та єдине місце, де цю підкову можна розбити на дві частини – це південь. Якщо з цим завданням ЗСУ не впораються – війна продовжуватиметься з такою інтенсивністю як сьогодні і надалі.

Давид Гендельман вважає, що Україна дуже сильно програє від війни на виснаження, тому що за таких умов продовжувати жити і розвиватися державі дуже складно, немає визначеності для бізнесу та громадян, до того ж Росія продовжує тероризувати населення постійними обстрілами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому полягають путінські плани – до яких наслідків призведе затягування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 жовтня 2023, 10:47

Нарешті! Повільне, болісне але прозріння. Це щодо тривалості. Чи настане прозріння як у німців у 1945? Чи настане прозріння щодо змінитись?


Новини