Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна рухається у напрямку патової ситуації: який місяць стане доленосним
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна рухається у напрямку патової ситуації: який місяць стане доленосним

У нас зараз напоготові декілька бригад, які готові вступити в бій, але немає озброєння та військової техніки

5 липня 2024, 09:17 comments1356
Поділіться публікацією:

Жорстокі бої на фронті не стихають. Проте жодна зі сторін не може досягнути стратегічного успіху у війні. Про що говорить така ситуація? Коли може вирішитися доля війни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Війна рухається у напрямку патової ситуації: який місяць стане доленосним

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Путіна на переговорах не буде

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив, що нинішня ситуація на війні виглядає, як патова, що є підґрунтям для проведення мирних перемовин.

"Фундаментально, ми рухаємося в напрямку патової ситуації. Тобто поступово ми досягаємо стану, коли жодна сторона не може отримати переваги тривалий період часу. Це схоже на ситуацію у 1916-1917 роках під час Першої світової війни. Згідно з класичною теорією, патова ситуація є підґрунтям для проведення мирних перемовин", — зауважив Ступак.

За словами військового експерта, було зазначено, що на наступній мирній конференції можуть з'явитися представники РФ.

"Зрозуміло, що Путіна там не буде. Але можуть бути такі особи, як Мединський, Патрушев або інші делегати від РФ. Це буде перший крок, щоб починати завершувати цю війну. Тому що росіяни втомилися, їхня економіка страждає. Ми бачили гіпотетичний план мирних перемовин або мирних пропозицій, які оголосив Дмитро Гордон. До цього можна ставитися по-різному, але це виглядає досить правдоподібно", — додав Ступак.

Війна чітко окреслиться щодо своїх часових показників у листопаді цього року

Колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що війна може завершитись тоді, коли Путін буде зазнавати настільки непоправних втрат, що навіть в середньостроковій перспективі у нього не буде можливості оговтатись.

"Я думаю, що війна чітко окреслиться щодо своїх часових показників у листопаді цього року, коли завершаться виборчі перегони в США та стане зрозуміло про те, хто буде наступним хазяїном Овального кабінету".

На питання про те, чи очікується в Росії механізована криза через втрати важкої броньованої техніки, експерт відповів так: "З одного боку ми бачимо досить масштабні цифри, які оприлюднює український Генштаб. З іншого боку ми бачимо, що ці обсяги, які підтверджують осінтери (фахівці з розвідки на основі відкритих джерел – Ред.), значно менше. Хоча знову ж таки. З урахуванням того, що наші гармаші вправні, вони свою роботу знають чудово, я думаю, що втрати ворога насправді дуже масштабні".

В підсумку Селезньов звернув увагу, що останнім часом ворогом дедалі частіше використовуються саме "м`ясні штурми". Тобто за допомогою особового складу без підтримки техніки. Все це говорить про те, що у росіян величезні втрати автомобільної техніки. Путінська армія зазнає втрат, але навіть за таких темпів ресурсів у ворога може вистачити до початку 2026 року. А це без малого 2 роки війни. Тому масштабування ворожих втрат має зростати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно Трамп може поставити Україні ультиматум: як діяти Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини