Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна може закінчитися за 15 днів: Боррель зробив нову заяву про підтримку Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна може закінчитися за 15 днів: Боррель зробив нову заяву про підтримку Києва

Жозеп Боррель назвав умову припинення війни в Україні

сьогодні, 12:37
Поділіться публікацією:

Війна в Україні закінчилася б за 15 днів, якби західна допомога Україні припинилася. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю газеті 20 Minutos зробив високий представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Війна може закінчитися за 15 днів: Боррель зробив нову заяву про підтримку Києва

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Багато людей хочуть, щоб війна закінчилася якнайшвидше... Якщо ми припинимо підтримувати Україну, через 15 днів війна закінчиться і Путін досягне своєї мети. Але чи хочемо ми цього для українців та безпеки самих себе, європейців?", – сказав топ-дипломат ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ЄС не готовий за нинішніх умов продовжувати військову підтримку України: що пішло не так.

Також видання "Коментарі" повідомляло – сьогодні на полі бою так складаються обставини, що Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями, намагаючись виснажити загарбників. Вся справа в тому, що супротивник, як і раніше, має чисельну перевагу. Про це пише The New York Times.

Автори матеріалу зазначають, що за останні місяці Україна втратила контроль над низкою досить значних міст – кожне після запеклих боїв, які іноді тривали місяцями. Першою у цьому списку була Мар'їнка у грудні-січні, потім Авдіївка, днями ЗСУ вийшли з Вугледару.

ЗМІ зазначає, що зовнішні спостерігачі схильні говорити, що українська армія відступає і це веде Київ до повільної поразки у війні. Водночас офіційні особи України та командування ЗСУ вважає, що ситуація не така однозначна, як виглядає з боку і є шанс подолати агресора. За словами українських командувавши, зараз на фронті йде боротьба, метою якої є не територіальні здобутки, а виснаження ворога з метою зламати його здатність до продовження боротьби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини