Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна між РФ та Україною: президент Бразилії відповів, кого підтримає його країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна між РФ та Україною: президент Бразилії відповів, кого підтримає його країна

Президент Лула заявив, що Бразилія залишиться нейтральною у конфлікті між Україною та Росією

17 вересня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:

Бразилія продовжить залишатися нейтральною в війні між Україною та Росією. Учасники війни, які зараз закликають до діалогу з Бразилією, повинні були зробити це до початку бойових дій. Тоді б ситуація буда діаметрально протилежною. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, повідомляє "Correio Braziliense".

Війна між РФ та Україною: президент Бразилії відповів, кого підтримає його країна

Бразилія. Фото: з відкритих джерел

"Для Бразилії важливо залишатися осторонь цього конфлікту і виступати за мирне врегулювання. Ті, хто хоче говорити з нами зараз, могли б зробити це до початку війни", — наголосив очільник країни.

Лула да Сілва додав, що Бразилія вже засудила російське вторгнення, однак наполягає на мирному розв'язанні конфлікту, прагнучи уникнути участі у військових діях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський назвав "театром" бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. За словами Зеленського, ця ініціатива Китаю та Бразилії деструктивна, створена з урахуванням інтересів Росії та без поваги до України.

Володимир Зеленський під час інтерв’ю бразильській газеті Metropoles прокоментував бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни в Україні. За словами президента, Китай та Бразилія має показати, що вони сильні країни, а не ставати на сторону Росії.

"Китайсько-бразильська пропозиція – це також деструктив, це просто політична заява. Я казав Лулі, ми передавали китайській стороні: "Чому ви вирішили, що ви повинні приймати сторону Росії, або бути десь по середині?. Що це за погляд? Посередині чого? Ми не воюємо посередині, ми не воюємо на кордоні, ми воюємо на нашій землі. Ви повинні зупинити росіян, показати, що ви сильні країни"", — сказав Зеленський.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у Бразилії відреагували на критику Володимира Зеленського і сказали, що може втратити Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини