Головна Новини Суспільство Війна з Росією Витік секретних документів Кремля: росіяни бомблять свою територію
commentss НОВИНИ Всі новини

Витік секретних документів Кремля: росіяни бомблять свою територію

Росія атакуючи Україну плануючими бомбами завдає ударів по російській території. Витік секретних документів показує, що такі випадки стаються неодноразово.

4 липня 2024, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська розвідка перехопила внутрішній документ російського військового керівництва та передала його The Washington Post. У документах зафіксовані інциденти, коли російські боєприпаси, зазвичай плануючі бомби не долітають до української території та бомблять жителів Росії. Російська влада намагається замовчувати про інциденти, але приховати масштаби руйнувань їй все важче.

Витік секретних документів Кремля: росіяни бомблять свою територію

Росія бомбить свою територію плануючими бомбами. Фото з відкритих джерел

Документ, який отримало видання The Washington Post є таблицею Білгородського міського управління з надзвичайних ситуацій щодо інцидентів із посиланням на надзвичайні укази щодо ліквідації бомб та евакуації населення.

Згідно з отриманою інформацією від української розвідки з квітня 2023 року по квітень 2024 року в Бєлгородській області впало щонайменше 38 російських бомб, які мали б завдати удару по українцях.

"Більшість бомб виявили цивільні жителі — лісники, фермери або жителі сіл навколо міста. У більшості випадків Міністерство оборони не знало, коли були запущені бомби, вказуючи на те, що деякі з них могли бути там кілька днів", — пише видання.

Якщо інформація потрапляє в мережу, то російські військові інколи підтверджують удар по своїй території та називають причиною цього "випадковий скид авіаційного боєприпасу". Однак у більшості випадків офіційні особи РФ замовчують інформацію. Наприклад губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков зазвичай вказує, що стало причиною вибуху, однак, коли відбувається удар російської бомби по території РФ, він просто пише, що "стався вибух".

"Місцева влада загалом мовчить про інциденти, повідомляючи лише про "нещасні випадки", звинувачуючи українські обстріли або просто не повідомляючи про різні вибухи, які стаються у цьому районі, особливо останнім часом", — додають у Washington Post.

Військовий експерт із Conflict Intelligence Group Руслан Левієв пояснює, що плануючі бомби – це старі радянські некеровані бомби, яким додали висувні крила та навігаційні системи. Однак, частина з цих бомб несправна, тому падає на території Росії. Плануючі бомби не такі точні, як крилаті ракети, і часто не влучають у ціль, але через вибухову силу вони все одно завдають значної шкоди.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жителі одного з районів Бєлгородської області записали звернення до Путіна та просять дотримуватись їх прав і запобігти постійним ударам, які нібито вчиняє українська армія.

Також "Коментарі" писали про те, що США поставили ультиматум Путіну щодо розширення війни, який передбачає, що Україна зможе завдавати удари по території Росії на більшу відстань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини