Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вірогідність, що РФ дійде до Львова є вищою, ніж що Україна розгромить ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірогідність, що РФ дійде до Львова є вищою, ніж що Україна розгромить ворога

Полковник австрійської армії назвав три можливі сценарії завершення війни в Україні

30 липня 2024, 19:00 comments5536
Поділіться публікацією:

Полковник австрійської армії Маркус Райснер описав три можливі сценарії подальшого розвитку війни в Україні, зазначивши, що всі вони залежать від рівня підтримки союзників. Про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

Вірогідність, що РФ дійде до Львова є вищою, ніж що Україна розгромить ворога

Війна в Україні

За його словами, Україна наразі має дуже обмежені можливості для забезпечення стійких поставок до Збройних сил за рахунок власного військово-промислового комплексу і населення. Іншими словами, все залежить від ресурсів, які Захід надає Україні, як військових, так і цивільних, підкреслив експерт.

Перший сценарій, за словами Райснера, передбачає успішний прорив України, поразку російських військ і повернення до ситуації початку 1990-х років. Проте ймовірність цього наразі низька через великий тиск російських військ по всьому фронту.

Другий сценарій, каже експерт, полягає в тому, що російські війська прориваються, Україна зазнає краху, і росіяни досягають фактично Львова. Імовірність цього сценарію трохи вища, але також низька, оскільки у Росії теж немає достатніх ресурсів для такого масштабного прориву. Проте росіяни можуть використовувати вже здійснені прориви.

Третій сценарій, каже Райснер, передбачає своєрідне замороження конфлікту. Це можливе за умови, якщо обидві сторони вбачатимуть у цьому сенс. Наразі, за його словами, такої ситуації ще немає, але вже видно деякі сигнали. Наприклад, нещодавнє зауваження президента Володимира Зеленського про необхідність присутності Росії на наступній мирній конференції може бути початком зондування можливостей для переговорів.

Райснер наголосив, що у війні на виснаження, яка потребує багато ресурсів, Україна може вистояти лише разом із союзниками. Тобто, підкреслив експерт, Україна зможе вистояти лише з допомогою Заходу.

Україна залежить від підтримки Заходу, і її успіх залежить не тільки від власної волі, а й від волі союзників. Навіть якщо Україна продовжуватиме хоробро боротися, вона зможе досягти своєї мети лише за умови продовження підтримки Заходу.

"Оборонний успіх, якого насправді досягла Україна, є історичним фактом. Про це будуть написані сотні книг", — підсумував Райснер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які питання можуть обговорювати Україна і РФ під час переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини