Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вірогідність цьогорічної перемоги України: у США зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірогідність цьогорічної перемоги України: у США зробили тривожну заяву

Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі вважає, що перемогти Україні цього року - це дуже, дуже важке військове завдання

1 квітня 2023, 09:35 comments4691
Поділіться публікацією:

Перемога України у війні проти Росії цього року малоймовірна, хоч і казати, що ЗСУ точно не вдасться її здобути – не варто. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Defense One" зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Вірогідність цьогорічної перемоги України: у США зробили тривожну заяву

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Я не думаю, що це буде зроблено у найближчій перспективі цього року. Зеленський багато разів публічно заявляв, що мета України – вигнати всіх росіян з окупованих Росією територій України. І це важливе військове завдання. Дуже складне військове завдання, оскільки кілька сотень тисяч росіян перебувають в Україні. Я не говорю, що цього не можна зробити. Я лише говорю, що це дуже складне завдання", – зазначив Міллі.

Також у цьому ж інтерв'ю генерал Міллі фактично розставив крапки над "і" у питанні надання Україні ATACMS, які давно запитували Київ. Незважаючи на домисли експертів та деяких політиків, Вашингтон не буде цього робити в найближчій перспективі. При цьому США не виключають, що Україна може отримати схожу зброю, яка дозволить українській армії мати найкращі можливості на полі бою. Йдеться про потужні безпілотники.

Крім цього, уточнив генерал, британські союзники мають кілька систем, які можуть допомогти Україні. Марк Міллі зазначив, що війна в Україні виявила "неймовірні темпи споживання звичайних боєприпасів", і зараз США аналізують потреби у них на випадок великої війни. Марк Міллі також зазначив, що запасів ATACMS у США не так багато, щоб зараз їх поставити Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін запропонував створити коаліцію проти Заходу: в ISW розповіли, чим відповів Сі Цзіньпін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини