Вихід ЗСУ з Куп'янська: у Харківській ОВА зробили заяву

У Харківській ОВА спростували інформацію про вихід ЗСУ з Куп'янська та Синьківки

Активно розповсюджувана російськими пропагандистами інформація про те, що ЗСУ вийшли з Куп'янська та Синьківки Харківської області, не відповідає дійсності. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

Телеведучі попросили прокоментувати Олега Синегубова інформацію, яка активно поширюється у російських Telegram-каналах про нібито відступ ЗСУ з Куп'янська.

"Абсолютно жодних відступів із нашого боку немає. Наші воїни на своїх позиціях стоять, постійно завдають ураження. Там справді ведуться бойові дії, але жодних поступок немає", – заявив Синегубов.

Пізніше прес-секретар Харківської ОВА Олена Шаповал уточнила, що село Синьківка, про окупацію якого раніше повідомили російські Telegram-канали, також перебуває під контролем ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗСУ показали, як підсмажили росіян та їхню станцію РЕБ на Куп'янському напрямку (ВІДЕО).

Також видання "Коментарі" повідомляло – у російських пабліках та телеграм-каналах дедалі активніше обговорюють ситуацію на Куп'янському напрямку, запевняючи, що незабаром розпочнуться бої вже за сам Куп'янськ, який Росія має намір знову окупувати. Тим часом українська влада оголосила у Куп'янському районі обов'язкову евакуацію, адже кількість обстрілів з боку супротивника зросла в рази. Усього збираються евакуювати – 11,5-12 тисяч осіб. Із них трохи більше 600 – дітей. Чому РФ посилила вогонь на Куп'янському напрямі? Яку мету мають росіяни, намагаючись прорвати оборону ЗСУ на Куп'янському напрямі? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.