Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вихід із Вугледара: «Чорні запорожці» розповіли, скільки бригад РФ штурмували місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихід із Вугледара: «Чорні запорожці» розповіли, скільки бригад РФ штурмували місто

Олександр Охріменко заявив, що співвідношення складало майже 1:9 на користь противника

сьогодні, 20:45
Поділіться публікацією:

Російські війська штурмували Вугледар кількома бригадами, а також окремими полками та підрозділами. Українську оборону в місті забезпечувала лише одна 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців, яку в кінці вересня підсилили двома батальйонами територіальної оборони. Командир 72-ї бригади, полковник Олександр Охріменко, детально описав останні дні оборони Вугледара в інтерв'ю для "Главкому".

Вихід із Вугледара: «Чорні запорожці» розповіли, скільки бригад РФ штурмували місто

У ЗСУ розповіли про вихід з Вугледара (фото з відкритих джерел)

"Дійсно, приймаючи смугу відповідальності, було проведено оцінку обстановки, зокрема й оцінку сил та засобів противника. Нам протистояли 36-та окрема мотострілецька бригада 29-ї армії Збройних сил Російської Федерації, 39-та окрема мотострілецька бригада, 57-ма бригада, 91-й окремий стрілецький полк та інші підрозділи", — зазначив полковник Охріменко.

Командир наголосив, що російські сили значно переважали українських захисників як у кількості танків і бойових машин піхоти, так і в артилерійських системах, протитанкових засобах та чисельності особового складу. За оцінками полковника, співвідношення бойових потенціалів становило приблизно 1:9 на користь російських військ.

"Об’єктивно можете зрозуміти, які були шанси на утримання цього населеного пункту і смуги оборони, що у зоні відповідальності бригади", — підкреслив Охріменко. Командир також пояснив, що теоретичні розрахунки свідчать: за співвідношення сил 1:3 противник отримує перевагу, а у Вугледарі це співвідношення було 1:9, що робило ситуацію особливо складною.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що біля Вугледару комбат вчинив самогубство, коли батальон відмовився іти в бій.  В останній день оборони Вугледара командир 186-го батальйону 123-ї бригади територіальної оборони Ігор Гриб покінчив життя самогубством через відмову його підлеглих виконувати бойове завдання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини