Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Відкриває нові можливості": Україна отримала високоточну зброю від США
commentss НОВИНИ Всі новини

"Відкриває нові можливості": Україна отримала високоточну зброю від США

Президент США Джо Байден заявив, що нова зброя має підсилити Україну для завдання дальніх ударів по російських силах.

26 вересня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

США погодили надання Україні високоточних авіабомб AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW), які здатні уражати цілі на відстані до 130 кілометрів. Це стало можливим у рамках нового пакета військової допомоги на суму 7,9 мільярда доларів, оголошеного президентом США Джо Байденом.

"Відкриває нові можливості": Україна отримала високоточну зброю від США

Авіабомба JSOW. Фото: united24media

Президент США наголосив, що нова зброя покликана підсилити можливості України для завдання дальніх ударів і допоможе їй у протистоянні з Росією. JSOW передається з арсеналу збройних сил США за програмою президентського вилучення, що дозволяє скоротити терміни поставок і пришвидшити доставку зброї на фронт.

Як вказує керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, Україна отримала американську зброю у касетній версії, що дасть нові можливості для ЗСУ.

"Україні передали авіабомби JSOW у касетній версії. Це відкриває нові можливості для авіації по ураженню росіян з хороших дистанцій, переважно недосяжних для їх ЗРК", — зазначив Коваленко.

Крім того, ця авіабомба сумісна з винищувачами F-16, які вже є в арсеналі України. Винищувач може нести до чотирьох таких бомб, що значно збільшує його бойові можливості. Важливо, що F-16 не потребують додаткових модернізацій для використання цих боєприпасів, оскільки вони вже оснащені відповідними системами.

JSOW — це високоточна 500-кілограмова авіаційна бомба, оснащена крилами для збільшення дальності польоту. Її основна перевага — можливість ураження цілей на значних відстанях, що дозволяє атакувати ворога з безпечної відстані. При скиданні з висоти близько 8 км вона може долати до 130 км. Це робить JSOW ідеальним інструментом для знищення укріплених об'єктів противника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай озвучив, яку допомогу готовий надати Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на інформацію, що Китай постачає до РФ військові безпілотники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини