Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навчання пілотів F-16 та авіабомби: що ще увійшло до нового пакета допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання пілотів F-16 та авіабомби: що ще увійшло до нового пакета допомоги від США

Новий пакет військової допомоги від США направлений на підвищення обороноздатності країни

26 вересня 2024, 14:58
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки анонсували новий пакет військової підтримки для України в розмірі 7.9 мільярдів доларів.  Про це повідомив Міністр оборони України Рустем Умєров.

Навчання пілотів F-16 та авіабомби: що ще увійшло до нового пакета допомоги від США

Навчання пілотів F-16. Фото: armyinform

У складі цього пакету – додаткова батарея системи протиповітряної оборони Patriot, перехоплювачі, безпілотники, крилаті авіабомби JSOW, а також програма навчання українських пілотів на винищувачах F-16.                                                                                                                  

Крім того, передбачено фінансування для укріплення оборонно-промислового комплексу України. Ця підтримка надасть можливість захистити територію від агресії російських військ та підвищити обороноздатність країни.

Вдячний адміністрації США, Конгресу, моєму колезі Ллойду Остіну і всьому американському народу за їхню непохитну допомогу й солідарність!, – йдеться в дописі Рустема Умєрова.

Військова допомога Україні

Нагадаємо, Німеччина вкотре надала Україні значну військову допомогу, до складу якої увійшли озброєння та техніка, що фінансуються як із фондів федерального уряду, так і зі складів Федеральних збройних сил. Цей пакет є частиною ширшої підтримки України, спрямованої на посилення її обороноздатності у протистоянні російській агресії.

Варто зазначити, що пакети військової допомоги від США для ЗСУ в останні місяці були меншими, ніж раніше. Причина в тому, що запаси зброї та обладнання Пентагону скоротилися. Як повідомляє CNN, поповнення запасів також є проблемним питанням. Раніше зазначалось, що у США нарощується виробництво зброї, зокрема, 155-мм боєприпасів та зенітних ракетних комплексів Patriot.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини