Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий пакет військової допомоги від Німеччини: що отримала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий пакет військової допомоги від Німеччини: що отримала Україна

У 2024 році на підтримку України передбачено виділення 7,1 мільярда євро

сьогодні, 17:24
Поділіться публікацією:

Німеччина вкотре надала Україні значну військову допомогу, до складу якої увійшли озброєння та техніка, що фінансуються як із фондів федерального уряду, так і зі складів Федеральних збройних сил. Цей пакет є частиною ширшої підтримки України, спрямованої на посилення її обороноздатності у протистоянні російській агресії.

Новий пакет військової допомоги від Німеччини: що отримала Україна

Зброя. Фото: Bundeswehr/Mario Bähr

Німеччина надає військову допомогу Україні за двома напрямами: з одного боку, це постачання озброєння та техніки, що фінансуються коштами федерального уряду для посилення безпеки. Ці засоби використовуються для закупівлі новітнього військового обладнання та матеріалів з промисловості. З іншого боку, Німеччина постачає військову техніку безпосередньо зі своїх складів.

За даними Федерального уряду, загальна сума допомоги, яку Німеччина надала або зобов'язалася надати Україні на найближчі роки, становить близько 28 мільярдів євро. Лише у 2024 році на підтримку України передбачено виділення 7,1 мільярда євро, частина з яких йде на фінансування внесків до Європейського фонду миру (EPF). Ці кошти спрямовані на компенсацію витрат державам-членам ЄС, які також надають військову допомогу Україні.

З моменту початку війни, Німеччина передала матеріальні засоби на суму 5,2 мільярда євро з запасів своїх збройних сил. Крім того, близько 10 тисяч українських військових пройшли навчання у Німеччині, на що витрачено 282 мільйони євро. Додаткові витрати пішли на лікування українських військових, які отримали поранення під час бойових дій.

Новий пакет допомоги від Німеччини включає значний перелік озброєння та техніки. До нього входять:

  • 22 бойові танки Leopard 1 A5 із запасними частинами (спільно з Данією);

  • 22 машини протимінної дії MRAP;

  • 5 всюдиходів Bandvagn 206 та командирська машина Warthog;

  • 3 зенітні самохідні установки Gepard;

  • 2 радіолокаційні станції TRML-4D;

  • 61 тисяча артилерійських снарядів калібру 155 мм;

  • Розвідувальні безпілотники: 30 VECTOR, 20 RQ-35 HEIDRUN, 12 SONGBIRD, 6 Hornet XR, 20 безпілотних надводних кораблів.

Окрім того, Німеччина передала інженерну техніку, зокрема 6 протимінних танків WISENT 1, 16 радарів наземного спостереження та 112 транспортних автомобілів, включно з автоцистернами Zetros.

Нагадаємо, Пакети військової допомоги від США для ЗСУ в останні місяці були меншими, ніж раніше. Причина в тому, що запаси зброї та обладнання Пентагону скоротилися. Як повідомляє CNN, поповнення запасів також є проблемним питанням. Раніше зазначалось, що у США нарощується виробництво зброї, зокрема, 155-мм боєприпасів та зенітних ракетних комплексів Patriot.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини