Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відключення 4 блоків АЕС від мережі в Україні під час атаки РФ: в ОП заявили про ядерно загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключення 4 блоків АЕС від мережі в Україні під час атаки РФ: в ОП заявили про ядерно загрозу

Російські атаки становлять значний ризик для безпеки мільйонів людей, зазначено у заяві МАГАТЕ.

29 серпня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

 Під час масованої ракетно-дронової атаки Росії на українські енергетичні об’єкти 26 серпня були тимчасово відключені чотири енергоблоки атомних електростанцій. Про це повідомляється у документі, опублікованому МАГАТЕ після отримання офіційної ноти від постійного представництва України при агентстві.

Відключення 4 блоків АЕС від мережі в Україні під час атаки РФ: в ОП заявили про ядерно загрозу

Андрій Єрмак (фото з відкритих джерел)

Внаслідок обстрілу о 8:58 було зупинено роботу енергоблоків 1, 3 та 4 Рівненської АЕС. Крім того, через нестабільність в національній енергосистемі, викликану російськими ударами, о 17:10 від мережі було відключено енергоблок № 3 Південноукраїнської АЕС. Також о 9:05 енергоблоки цієї станції знизили потужність до 1800 МВт.

У заяві підкреслено, що Росія навмисно атакує енергетичну інфраструктуру України з метою дестабілізації роботи АЕС, які є ключовими постачальниками електроенергії для країни. Такі дії створюють значний ризик для безпеки ядерних об'єктів та мільйонів людей.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своїй реакції зазначив, що РФ становить ядерну загрозу для світу. За його словами, російські удари по енергетичній інфраструктурі — це не лише терор цивільних, але й свідомий вибір режиму Путіна, спрямований на шантаж ядерною катастрофою.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ВР відреагували на небезпеку, яка була на АЕС. На інформацію про те, що довелося відключати блоки АЕС під час масованої ракетно-дроновї атаки відреагував нардеп Володимир Ар’єв. За його словами, такі дії були вчинені лише з однієї причини — руйнування енергорозподільчих систем. Тобто росіяни, вдарили по вузлам, якими вироблена електроенергія йде з АЕС. Оскільки вироблену електроенергію фізично немає куди дівати (це як завод зі зруйнованими дорогами навколо), доводиться терміново вимикати блоки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини