Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відбувся витік документів: США розкрили хитру тактику Москви для дестабілізації ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбувся витік документів: США розкрили хитру тактику Москви для дестабілізації ситуації

За інформацією ISW, РФ проводить масштабні інформаційні кампанії проти України та країн Заходу

18 вересня 2024, 07:57
Поділіться публікацією:

Кремль, задіявши пропагандистську машину, реалізовує масштабні інформаційні кампанії проти України та Заходу у соціальних мережах для просування власних інтересів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Відбувся витік документів: США розкрили хитру тактику Москви для дестабілізації ситуації

Російська пропаганда. Фото: з відкритих джерел

Американські фахівці послалися на витік документів, що описують масштабні інформаційні операції Росії з використанням соціальних мереж.

Так, компанія Meta, яка є власником Facebook, Instagram та WhatsApp, 17 вересня видала заборону для російського державного ЗМІ Russia Today (RT). Також заборону отримали "інші організації, пов'язані з ним" за "діяльність, пов'язану з іноземним втручанням".

Крім того, 13 вересня Держдепартамент США оголосив про санкції проти пов'язаних із RT юридичних та фізичних осіб. Відомство звинуватило їх у участі в інформаційних операціях, прихованому впливі, а також військових закупівлях для Кремля, спрямованих проти держав Європи, Африки, Північної та Південної Америки.

У звіті наголошується, що проект розслідувань "Схеми" Радіо Свобода проаналізував тисячі витоків документів, які раніше отримали німецькі та естонські ЗМІ. Ці документи показують справжню мету роботи російської компанії "Агентство соціального проектування" (SDA), яку Міністерство юстиції США нещодавно оголосило частиною комплексних операцій Кремля щодо реалізації та здійснення зловмисного впливу "Двійник".

За інформацією проекту "Схеми", Агентство активно публікувало хибні офіційні документи, зокрема сфабриковані накази Міністерства оборони України та Головнокомандувача ЗСУ генерала Олександра Сирського. Мета такої діяльності – "дискредитація військово-політичного керівництва України та деморалізація Збройних Сил України".

Крім того, SDA створювало фальшиві документи нібито від європейських урядових установ, підроблені новини нібито від європейських ЗМІ та антиукраїнські меми, які широко поширювалися в соціальних мережах.

"За оцінками ISW, Росія продовжує докладати зусиль для розвитку можливостей використання інформаційних операцій на платформах соціальних мереж, щоб викликати кінетичну активність та втручатися у вибори, а також у заходи щодо дестабілізації та схеми ухилення від санкцій", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — попереджень більше не буде: у Держдепі розповіли, що чекає на Іран за постачання ракет РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини