Відбувся перелом стратегії України у війні: у ISW розкрили подробиці

Аналітики ISW зазначають, що Україна вийшла на новий етап ударів по глибокому тилу РФ

Остання атака безпілотниками по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан свідчить про перелом у стратегії України у завданні ударів по об'єктах у глибокому тилу Російської Федерації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські військові аналітики нагадали, що 2 квітня українські дрони атакували потужності нафтопереробного заводу "Танеко" у місті Єлабуга, Республіка Татарстан. В ISW звернули увагу на той факт, що це підприємство розташоване на відстані понад 1200 км від кордону України з РФ.

За даними агентства Reuters, подібні регулярні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% усіх нафтопереробних потужностей Росії.

"2 квітня відбулися перші українські удари по Татарстану, і відстань цілей від кордонів України є значним переломом у продемонстрованій спроможності України завдавати ударів на великі відстані в глибокому російському тилу. За оцінками ISW, такі українські удари є необхідним компонентом української кампанії щодо використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають та підтримують російську армію", - йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Головне управління розвідки Міноборони України в Росії атакувало завод зі збирання дронів, який від нашої держави знаходиться на відстані понад тисячу кілометрів. Атаковано вороже підприємство у Татарстані, і це була спецоперація ГУР Міноборони.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіянам не вдається збивати українських безпілотників зі штучним інтелектом. Тим самим поки окупанти ламають голову над новим підходом України, ЗСУ продовжують знищувати енергетичну галузь Росії. Про це повідомляє CNN.