Головна Новини Суспільство Війна з Росією Від чого залежатиме результат війни в Україні: що зараз думають на Заході
commentss НОВИНИ Всі новини

Від чого залежатиме результат війни в Україні: що зараз думають на Заході

Більшість експертів сходяться на думці, що потрібно готуватися до затяжного конфлікту

20 листопада 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Війна між Україною та Росією затягується, проте актуальними залишаються прогнози щодо терміну її закінчення. Коли і за яких обставин може завершитись українсько-російська війна? Що про це говорять на Заході? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Від чого залежатиме результат війни в Україні: що зараз думають на Заході

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Деякі рішення Вашингтон міг би ухвалювати і швидше

Колишній директор Центрального розвідувального управління США генерал Девід Петреус на заході AtlanticCouncil заявив, що Вашингтон надав потужну підтримку Україні у війні, хоча за низкою напрямків ці рішення виглядають відверто запізнілими.

"Реакція Заходу справді дуже суттєва, я вважаю, мабуть, набагато суттєвішою, ніж думав Путін. І це урок, тому що ми, ймовірно, діяли в минулому так, що змусили його повірити, що, можливо, ми не відповімо так вагомо, як ми це зробили", — наголосив Петреус.

На його думку, фінал війни в Україні залежатиме від постачання зброї і від того, чи отримає головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озброєння, яке він просить у союзників. При цьому Девід Петреус відмовився озвучувати прогноз, яким він бачить закінчення війни в Україні.

Контрнаступ не допоможе завершити війну в Україні

Американський військовий аналітик Майкл Кофман із Фонду Карнегі в інтерв'ю "BBC" заявив, що країни Заходу дійшли висновку, що війна РФ проти України буде довгою і її не вдасться завершити завдяки одному контрнаступу.

Експерт зазначив, що раніше низка західних партнерів дійсно вважала, що у разі вдалого прориву фронту Україна зможе погодитися на переговори з Росією, маючи при цьому вигіднішу позицію.

"Від цієї думки, хоч і не повністю відмовилися, але вона значною мірою відходить на другий план. І люди розуміють, що війна буде довгою, що потенційні швидкі способи зробити цю війну коротшими залишилися в минулому. І основне планування тепер має зосередитися на більш довгому конфлікті, у якому, як і у всіх війнах, будуть різні фази", – констатував Кофман.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять процеси всередині США: що потрібно робити Україні для продовження підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини