Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вибори в США: який результат кращий для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: який результат кращий для України

Комітет Верховної Ради: політика США важливіша за особу президента для України

23 липня 2024, 17:09
Поділіться публікацією:

Не має значення, хто буде президентом США — демократ чи республіканець. Головне для України, щоб підтримка тривала. Таку заяву зробив голова Комітету Верховної Ради із зовнішньої політики Олександр Мережко. Про це повідомили журналісти УНІАН

Вибори в США: який результат кращий для України

Вибори в США: який результат кращий для України

Мережко пояснив, що Україна потребує збереження підтримки від обох американських партій. Він висловив сподівання, що наступний лідер США підтримуватиме Україну так само, як і попередні.

"Для нас не є принципово важливим, хто конкретно, яка особистість — чи це буде — скажімо, представник демократів, чи представник республіканців — президентом. Для нас найважливішим є збереження тієї двопартійної підтримки, яку ми зараз маємо від Сполучених Штатів, і щоб новий президент продовжував лінію, спрямовану на військово-технічну, економічну підтримку України", — наголосив депутат.

Мережко також висловив думку, що зовнішньополітична стратегія нового президента буде важливою для подальших відносин. Він наголосив на важливості діалогу з кандидатами в президенти, щоб просувати інтереси України, які збігаються з інтересами США.

"Якоїсь загрози я зараз не бачу... Треба почекати, хто стане президентом, і це займе певний час для того, щоб напрацювати зовнішньополітичну доктрину. Ми знаємо, що багато президентів мали свою зовнішньополітичну доктрину... Я думаю, що в у цьому випадку буде така сама доктрина", — сказав він.

На закінчення Мережко заявив, що незалежно від того, хто стане президентом США, Україна намагатиметься зміцнювати свої відносини з Америкою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини