Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вглиб РФ скоро прилетить: до чого порадили готуватися росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Вглиб РФ скоро прилетить: до чого порадили готуватися росіянам

Україна передала союзникам список цілей, які б хотіла вразити у РФ

2 вересня 2024, 18:05
Поділіться публікацією:

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив про переговори з міжнародними партнерами щодо можливості завдання ударів західною зброєю вглиб території Росії.

Вглиб РФ скоро прилетить: до чого порадили готуватися росіянам

Українська ракета

Подоляк підкреслив, що ключовим аспектом цих ударів має стати не лише точкове ураження окремих цілей, а й масовані удари, які змінять сприйняття війни в самій Росії, про це він сказав в інтерв'ю 24 каналу.

 За його словами, це дозволить досягти ефекту, коли жителі всієї країни, зокрема й Курської області, зрозуміють, що війна вже прийшла на територію Росії.

"Люди почнуть усвідомлювати, що Путін більше не є гарантом безпеки, а російська армія не така сильна, як здається. Це відобразиться навіть на федеральних каналах", — сказав Подоляк.

Радник зазначив, що Росія має зрозуміти, що нестиме відповідальність за свої злочини, а її дії не залишаться без відповіді міжнародного співтовариства. Також він нагадав, що під час робочого візиту до США глава Офісу президента Андрій Єрмак і міністр оборони Рустем Умєров передали американським чиновникам список цілей у Росії для можливих ударів ракетами ATACMS.

"У будь-якому разі переговори, особливо з ключовими партнерами, які дають найбільше зброї, будуть позитивними. Вони дадуть можливість ще на півкроку — крок наблизитися до реалізації ключової ідеї — нанесення ударів по території Росії. Це є законним правом України", — переконаний радник глави ОП.

Він також зазначив, що Україна діє прозоро з союзниками, щоб не поставити під загрозу подальшу підтримку, зокрема з боку США. Тому було вирішено сформувати перелік цілей для потенційних ударів у Росії.

За словами Подоляка, дозвіл на удари західною далекобійною зброєю по російській території може суттєво змінити сприйняття війни серед росіян, оскільки вона вже поступово переходить на їхню територію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Німеччина також могла б надати Україні "Таурус" і дозволити бити цими ракетами вглиб Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини