Ветеран війни назвав, якого віку має бути "ідеальний солдат" на війні в Україні

Військовий експерт Євген Дикий пояснив, якого віку має бути ідеальний боєць.

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" та ветеран війни Євген Дикий стверджує, що ідеальний вік для українського бійця має становити близько 30 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Дикого в ефірі телемарафону.

Євген Дикий пояснює, що бійці такого віку мають баланс між психічним та фізичним здоров’ям, тому ідеально підійдуть для військової справи.

"Ідеальний солдат, з моєї точки зору, це чоловік біля 30 років. "Вилка" за віком становить 25-35 років. Це вже люди, які достатньо здорові психологічно але ще здорові фізично. Це власне ідеальний боєць", - заявив Дикий.

Також військовий експерт відреагував на інформацію про можливе зменшення призовного віку з 27 до 25 років для мобілізації в Україні, який передбачено новим законопроєктом. За словами ветерана війни "це смішно". Дикий стверджує, що в Україні найбільше від мобілізації ухиляється категорія віком менш як 30 років, тому потрібно посилити спроби зменшити можливості для уникнення від призову, а не зменшувати призовний вік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про результати соціологічного опитування, яке показало, як українці ставляться до уникнення мобілізації через бронь за сплату коштів до бюджету.

Також "Коментарі" писали, що у ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують. Речник Полтавського ТЦК пояснив, що військовий облік в Україні складається з трьох частин. До першої належить облік призовників до якого входять чоловіки віком до 27 років. Саме цю групу людей, за словами працівника ТЦК не можуть мобілізувати на війну в Україну. Інші частини військового обліку складаються з обліку військовозобов'язаних та резервістів, представники яких можуть бути мобілізовані.