Ветеран війни назвав помилку, яку Україна повторила за Росією

Євген Дикий зауважив, що українці взяли поганий приклад з Росії на війні в Україні та повторила помилку РФ під час її повномасштабного вторгнення.

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" та ветеран війни Євген Дикий вважає, що ми повторили помилку Росії на війні в Україні. За словами його словами, Україна згодом недооцінила ворога, що на початку вторгнення зробили самі ж росіяни.

Під час інтерв’ю для видання "Новинарня" Євген Дикий розповів, що Росія, коли починала повномасштабне вторгнення в Україну не була готова до війни.

"Нас значною мірою врятувало те, що росіяни в нас не вірили. Росіяни не вважали нас серйозним ворогом. Вони не йшли взагалі на війну – вони йшли на "спеціальну операцію". А тут раптом їх зустрічають війною. Вони виявились до цієї війни готовими ще менше ніж ми", - говорить військовий експерт.

Дикий стверджує, що тоді українці "оцінювали ворога дуже серйозно". Однак згодом, за словами військового експерта, Україна повторила помилку Росії.

"Це дуже яскравий приклад недооцінки ворога. Я звернув би увагу на цей приклад, бо на жаль, ми повторили цю помилку. Ми навчились у них поганого", - сказав Дикий.

Колишній командир "Айдару" вказує, що на початку вторгнення українці виявились готовими до опору "страшного та сильного" ворога та проявила себе з найкращої сторони, як нація.

"Але ми і заплатили за це найкращими з нас. Ми понесли такі втрати, яких би абсолютно не мало бути, якби ми готувались. Ми заплатили кращими людьми, які просто пішли і закрили собою амбразуру", - додає ветеран війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євген Дикий назвав, якого віку має бути "ідеальний солдат" на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що експерт, який робив звіт для НАТО, розповів про втрати України на війні.