Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ветеран війни критикує закон про мобілізацію: що з ним не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Ветеран війни критикує закон про мобілізацію: що з ним не так

Військовий Олег Симороз вважає, що основні зміни у законі про мобілізацію мали стосуватись реформування ТЦК, а прийнятий проєкт "абсолютно нічого не змінює".

16 травня 2024, 14:00 comments1243
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ветеран російсько-української війни Олег Симороз прокоментував зміни до закону про мобілізацію, які наберуть чинності з 18 травня. За словами Симороза, новий закон про мобілізацію не змінює роботу ТЦК, а також питання корупції.

Ветеран війни критикує закон про мобілізацію: що з ним не так

Олег Симороз на інтерв'ю "Українській правді". Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" Олег Симороз розповів, що саме йому не подобається в законі про мобілізацію.

"Я скептично ставлюсь до мобілізаційного законопроєкту саме через те, що він не змінює принципи роботи. Він не змінює того, що зараз відбувається в ТЦК. Новий мобілізаційний законопроєкт міняє просто якісь мобілізаційні критерії, які не були і не є основною проблемою зараз", — говорить військовий.

За його словами в ТЦК "ми бачимо старі кадри, котрі демонструють свою корумпованість". 

Ветеран російсько-української війни вказує на ключові зміни, які, на його думку, мали б бути у новому законі про мобілізацію.

"Перші ключові зміни мали б бути саме у реформуванні ТЦК. Більше того, в люстрації ТЦК, бо прірва дуже серйозна. Втрачено дуже багато часу. Зараз дуже високий рівень недовіри до ТЦК. Тому має бути проведена якісна реформа і відповідні конкурси на доброчесність. Має бути чітко досліджено керівництво всіх ТЦК, їх способи життя і головне, на мій погляд, це те, як їх родичі проходять військову службу, хто з них які відстрочки отримав", — говорить Олег Симороз та додає, що "нинішній законопроєкт, на жаль, абсолютно нічого не змінює".

Симороз наголошує, що таким чином можна зрозуміти, чи потрібно з такими працівниками ТЦК продовжувати контракти.

Олег Симороз — український ветеран війни, громадський і політичний активіст, який воював у складі 112-ї бригади територіальної оборони ЗСУ. Під час бойових дій на Донеччині втратив обидві ноги. Після тривалого лікування та навчання ходити на протезах повернувся до активного громадського життя. Симороз був знятий з військового обліку 7 листопада 2023 року, проте у травні 2024 року отримав повістку з'явитись в ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що букмекерська контора отримала бронь від мобілізації своїх працівників.

Також "Коментарі" писали про поліцейського, якого викрили на схемі уникнення від мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини