Ветеран АТО розповів, коли ЗСУ вийдуть з Авдіївки

Вихід з Авдіївки – це лише питання часу, про це в ефірі Radio NV сказав ветеран АТО Євген Дикий. За його словами, окупанти уже майже дійшли до «дороги життя», щоб її перерізати, повідомляє портал «Коментарі»

Зараз ідуть важкі, але вигідні для України бої в Авдіївці, говорить Євген Дикий.

"Це фактично "м’ясорубка", де ворог утилізується просто, я би сказав, в індустріальних масштабах. До недавнього часу ця "м'ясорубка" для нас була однозначно вигідною саме в сенсі цієї жахливої воєнної арифметики, бо війна – це насамперед про те, хто кого скільки вбив, на жаль"
, - сказав Дикий.

За його словами, співвідношення втрат в Авдіївці один до десяти на користь ЗСУ. Проте, він розповідає, що лише одна траса веде до міста і якщо окупанти її перекриють, то військові будуть виходити. За інформацією Дикого, станом на зараз РФ знаходиться в 700 метрах від цієї траси. Коли окупанти до неї дійдуть, є лише питанням часу.

Ветеран АТО відзначив, якщо не станеться дива, то ЗСУ вийдуть з Авдіївки.

"Я практично впевнений, що ніхто не збирається залишати гарнізон в облозі, ніхто не збирається влаштовувати другий Маріуполь. Питання стоїть так: поки тримається логістична траса, доти тримається авдіївський гарнізон. Сигналом, щоб відводити контингент з Авдіївки буде саме те, що РФ вийшли до траси. Не будемо вангувати, через скільки це трапиться"
, – підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що незважаючи на жахливі жертви, російська армія, схоже, наблизилася до взяття міста Авдіївка Донецької області, пише The Telegraph. Видання пише, що у випадку, якщо росіяни захоплять місто, виникнуть запитання про те, чи слабшають Збройні сили України, зокрема, через зменшення підтримки Заходу.

Разом з тим, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк закликав дочекатися військового аналізу поточної ситуації в Авдіївці Донецької області від нового Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського перед тим, як робити передчасні висновки, що "все втрачено".

"Коментарі" повідомляли, що росіяни намагаються захопити Авдіївку ще з 2014 року, проте у жовтні 2023 року суттєво активізували дії на цьому напрямку і почали наступ. І для України, і для РФ це місто грає ключову політичну роль. Це дали зрозуміти президенти обох держав. Зокрема, Володимир Зеленський відвідав Авдіївку 29 грудня минулого року, а Володимир Путін 31 січня назвав Авдіївку одним із "найважливіших напрямків". Окрім того, російські Телеграм-канали повідомили, що начебто російський диктатор вимагає захопити це місто до 1 березня. Говорять, що він перед президентськими виборами хотів би записати відео з авдіївського коксохіму "на тіл техніки НАТО".