Головна Новини Суспільство Війна з Росією Велика невдача, яка стала успіхом для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика невдача, яка стала успіхом для України

Бракована партія українських бронетранспортерів потрапила в Ірак, через це Казахстан скасував своє замовлення. Ці невдачі привели до того, що "Буцефал" залишився в Україні і тепер чудово виконує бойові завдання.

30 грудня 2022, 18:25 comments16499
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Початок для українського бронетранспортера "Буцефал" був нелегкий. Через велику кількість поломок частину куплених екземплярів Ірак повернув в Україну, а Казахстан узагалі відмовився від контракту, який був підписаний раніше. Але, саме український БТР-4 "Буцефал" добре себе показав у війні в 2014 році та після повномасштабного вторгнення.

Велика невдача, яка стала успіхом для України

Український БТР-4 "Буцефал". Фото з відкритих джерел

Після розпаду СРСР Україна отримала велику кількість старої військової техніки та виробничих фабрик. Саме тому наступні українські розробки базувались на радянській військовій техніці, це стосується БТР-94, який був модифікацією радянського бронетранспортера БТР-80. Проте на початку нового століття Україна створила новий бронетранспортер – БТР-4.

Конструктори БТР-4 "Буцефал" змінили звичне розташування двигуна, який в радянських моделях розміщувався в задній частині бронетранспортера. Українці перенесли його в середню частину. Таким чином "Буцефал" отримав набагато ширші двері в кінці машини. Такий крок підвищив мобільність особового складу під час бойових дій, яка часто є критичною у війні.

Двигун по центру БТР-4 краще розподіляє вагу автомобіля, що зручно використовувати у багнистій місцевості. Також "Буцефал" є модульним бронетранспортером, це означає що окрім ролі бронетранспортера, машина здатна виконувати інші функції і бути бойовою машиною піхоти, броньованою санітарною машиною, ремонтною машиною або платформою для різних систем озброєння.

БТР-4 має різне сучасне технічне начиння, а також здатен розвивати швидкість до 110 км, що на 20 км більше ніж в інших аналогів.

Попри великі переваги, в Ірак потрапила бракована партія цих бойових машин, через що БТР-4 "Буцефал" повернули в Україну. Це вплинуло і на майбутні поставки, від яких відмовився Казахстан. У 2014 році Росія напала на Україну і саме наявність "Буцефалів", які почали позиціонувались як невдалий експеримент став успішним озброєнням та допоміг українським військам захищати Батьківщину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про один з найкращих броньованих танків у світі.

Також "Коментарі" писали про головний наратив російської політики на думку Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини