Головна Новини Суспільство Війна з Росією Велика допомога фронту: стало відомо, скільки боєприпасів знищено на складі у Тверській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика допомога фронту: стало відомо, скільки боєприпасів знищено на складі у Тверській області

На складі боєприпасів у Тверській області знищено боєприпаси приблизно на рік інтенсивних бойових дій

18 вересня 2024, 11:28 comments2432
Поділіться публікацією:

У ніч на 18 вересня через атаку дронів по місту Торопець Тверської області Росії виникла сильна пожежа та детонація на складі боєприпасів.

Велика допомога фронту: стало відомо, скільки боєприпасів знищено на складі у Тверській області

Склад боєприпасів у Тверській області

За словами військового оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, згідно з інформацією з відкритих джерел, на складах могло зберігатися до 300 тисяч тонн боєприпасів, переважно 122-мм реактивних снарядів до РСЗВ та 82-мм міни.

Він зазначив, що точно, скільки якогось типу боєприпасів було на зберіганні не вказується і навряд чи така інформація з'явиться. При цьому він постарався пояснити, чи це багато 300 тисяч тонн боєприпасів.

"Якщо говорити про виключно 122-мм реактивні снаряди, то це понад 460 тисяч пострілів. З урахуванням частоти застосування РСЗВ в зоні бойових дій це запас на 10 місяців активних бойових дій або більше року при середній інтенсивності. Якщо говорити про виключно міни 82-мм, то це 10 мільйонів пострілів або з урахуванням інтенсивності їх застосування в зоні бойових дій, то це запас більш ніж на півтора року активного застосування", — каже Коваленко.

При цьому він додав, що на складі зберігалися інші типи боєприпасів, 152-мм, 122-мм стовбурової артилерії, згадуються навіть ЗУР.

"Але масштаби втрат, навіть у змішаному типі БК, можете собі уявити. Ну і згасити ось це все детонує нон-стоп, буде не так просто. Думаю, надійдуть як з нафтобазами, поки не згорить все дощенту, так і спостерігатимуть здалеку за розльотом БК", — наголосив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що місцева влада міста Торопець Тверської області РФ повідомила, що в ніч на 18 вересня відбулася масова атака дронів, також працювали засоби ППО. Близько третьої ночі місцеві жителі почули потужні вибухи – відбулася детонація на складі боєприпасів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини