Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Величезна армія дезертирів": відомий військовий зробив заяву про несправедливість
commentss НОВИНИ Всі новини

"Величезна армія дезертирів": відомий військовий зробив заяву про несправедливість

Станіслав Асєєв наголосив, що в Україні існує велика проблема з відсутністю демобілізації.

27 жовтня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

 В Україні набирає обертів проблема дезертирства в армії, яке, за словами журналіста та колишнього полоненого Станіслава Асєєва, перевищує вже 100 тисяч випадків. Свої думки Асєєв, який служив у складі 109 окремої бригади територіальної оборони, висловив в інтерв'ю для видання Le Monde, де розповів про причини зростання дезертирства через відсутність демобілізації. Сам він також добровільно пішов на фронт, але нещодавно оголосив про свій вихід із лав ЗСУ.

"Величезна армія дезертирів": відомий військовий зробив заяву про несправедливість

Станіслав Асєєв (фото з відкритих джерел)

"Це проблема, яка вже перевищила 100 000 осіб. У нас величезна армія дезертирів, які бродять країною", – заявив Асєєв. Він пояснив, що почуття несправедливості, яке виникає у військових, є основною причиною таких випадків.

Зараз армія потребує нових поповнень, але Асєєв зазначив, що чоловіки побоюються бути мобілізованими, а частина з них навіть нелегально виїжджає з країни, аби уникнути призову.

"Солдати не сліпі. Вони бачать, як частина суспільства ухиляється від мобілізації, бачать ці пачки грошей на хабарі... І знову ж таки, який вихід для них? Дезертирство", – наголосив журналіст.

Асєєв підкреслив необхідність поступової демобілізації, яка дозволила б зберігати рівновагу між новобранцями та тими, хто вже служить. Він вважає, що держава повинна звільняти від служби стільки ж військових, скільки призивається нових.

Він також акцентував увагу на важливості встановлення чітких термінів служби, зокрема для піхоти, де пропонують короткострокові контракти. "Якщо людина йде в піхоту, вона знає, що не проживе й трьох років. Поки це нескінченна система, скільки б осіб ми в неї не взяли, вони будуть демотивовані та неефективні", – зазначив він, звертаючи увагу на потребу реформ у цій сфері.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як у Третій штурмовій відреагували на закон про СЗЧ військових

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини