Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вбивці танків: що відомо про "уранові снаряди" для ЗСУ, які викликали паніку та істерику в росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивці танків: що відомо про "уранові снаряди" для ЗСУ, які викликали паніку та істерику в росіян

Великобританія оголосила про плани поставити Україні снаряди зі збідненим ураном

29 березня 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

Нещодавно Британія повідомила про свої плани поставляти Україні  снаряди зі збідненим ураном. З цього приводу у росіяни почалася справжня істерика. У Кремлі  звинуватили Захід нібито у готовності застосовувати зброю з ядерним компонентом. Що відомо про ці боєприпаси повідомляє РБК-Україна.

Вбивці танків: що відомо про "уранові снаряди" для ЗСУ, які викликали паніку та істерику в росіян

Снаряди зі збідненим ураном дієво знищують танки(фото з відкритих джерел)

Більше подробиць про ці снаряди повідомила заступниця міністра оборони Великобританії Аннабель Голді.  Вона заявила, що Україні  разом із танками Challenger 2 передадуть боєприпаси зі збідненим ураном. Адже вони самі ефективні при знищенні сучасних танків та іншої броньованої техніки.

Відомо, що перші британські танки Challenger 2 вже доправили в Україну. Але чи  є снаряди зі збідненим ураном, наразі невідомо.

Але у Кремлі заяву представника Міноборони Британії розцінили мало як факт передачі ядерної зброї, готовність застосувати "брудну бомбу" та перетворити Україну на непридатну для життя територію. Росіяни назвали це "черговою провокацією" та почали з істерикою кричати про загрозу ескалації до трагедії світового масштабу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про першу реакцію Путіна і Шойгу на ймовірне постачання "уранових снарядів" для ЗСУ. Схоже, що в Кремлі серйозно перелякалися з приводу майбутньої передачі Україні снарядів зі збідненим ураном з Британії.  На цю інформацію вже встигли відреагувати російський президент Володимир Путін та його міністр оборони Сергій Шойгу. Путін сказав, що Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця вже не на словах, а на ділі. А міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, після заяви Британії до ядерного зіткнення залишається "все менше і менше" сходинок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини