Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вбивають батьків чи вигадують хвороби. Росіяни мають сценарії викрадення українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивають батьків чи вигадують хвороби. Росіяни мають сценарії викрадення українських дітей

Росія використовує кілька відпрацьованих схем, щоби депортувати українських дітей на свою територію, про це, як пише «Укрінформ» повідомила дитячий омбудсмен Дар’я Герасимчук, повідомляють «Коментарі»

1 лютого 2024, 19:38
Поділіться публікацією:

Росіяни вивозять на свою територію українських дітей, використовуючи щонайменше шість сценаріїв, розповідає Дар’я Герасимчук. За її словами, всі вони відпрацьовані, оскільки вся політика щодо геноциду української нації – чітко спланована.

Вбивають батьків чи вигадують хвороби. Росіяни мають сценарії викрадення українських дітей

Росіяни можуть викрасти дітей під приводом "оздоровлення"

Герасимчук розповіла, що один зі сценаріїв передбачає вбивство окупантами батьків, після чого їх дітей вивозять на територію Росії. Крім того, дітей можуть відокремлювати від родин у ході так званих фільтраційних заходів, або ж створюють непридатні умови для життя дитини на окупованій території. Як наслідок, каже Герасимчук, дітей знову ж таки відправляють в Росію.

Уповноважена президента підкреслила, що окупанти також "пропонують" батькам віддати дітей на так зване оздоровлення чи відпочинок в Росію, після чого вони не повертаються додому.

Ще один сценарій викрадення дітей із України, це переміщення на свою територію спеціальних закладів, де проживали українські діти. Водночас ворог здійснює ці заходи в повному обсязі, чим не дає Україні можливості вивезти своїх дітей на підконтрольну територію, відзначила омбудсмен.

Окрім того, за його словами, окупанти можуть встановлювати українським дітям фейкові діагнози, а потім їх відправляють нібито "на лікування" в Білорусь чи Росію без права повернення.

Нагадаємо, у січні омбудсмен Дмитро Лубінець розповідав, що за час війни Україні вдалося повернути 517 дітей. Він відзначив, що повернення українських дітей на батьківщину має відбуватися у масштабах сотень і тисяч. Станом на зараз, додав він, на такі цифри влада ще не вийшла.

Також, як повідомляли "Коментарі", у питанні повернення дітей допомагає Катар. Як повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець, перші розмови щодо участі Катару розпочалися під час приїзду представника цієї країни до України. Пізніше це питання обговорювали на форумі у Джиді, який відбувся на початку серпня 2023 року. Однак, як саме владі Катару, вдалося переконати Росію повернути українських дітей, Лубінець не розголошує. Омбудсмен відзначив, що Україна продовжує співпрацювати з Катаром щодо повернення незаконно ввезених людей, а також не відкидає жодних пропозицій такого посередництва з боку інших міжнародних партнерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини