Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Важливо бути рішучими": Зеленський звернувся до партнерів після удару РФ по Харкову
commentss НОВИНИ Всі новини

"Важливо бути рішучими": Зеленський звернувся до партнерів після удару РФ по Харкову

Зеленський закликав союзників збільшити допомогу Україні

сьогодні, 00:45
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прокоментував черговий удар росіян по багатоповерхівці у Харкові.

"Важливо бути рішучими": Зеленський звернувся до партнерів після удару РФ по Харкову

Росіяни влучили у багатоповерхівку в Харкові. Фото з відкритих джерел

"Харків, Салтівка, звичайний житловий будинок, по якому вдарила російська бомба. Зараз триває рятувальна операція. Йде пошук усіх, хто міг постраждати. Відомо на цей час про 8 поранених. Усім буде надано необхідну допомогу", — написав Володимир Зеленський.

Президент зазначив: "Щоб такі російські удари припинились, Україна має отримати необхідну і, головне, достатню допомогу від світу, від партнерів. Кожен лідер точно знає, що треба робити. Важливо бути рішучими".

Як відомо, ввечері 2 жовтня росіяни завдали удару КАБами по багатоповерховому будинку в Харкові. За словами міського голови Ігоря Терехова, удари прийшлися по Шевченківському та Київському районах. На місці прильоту по багатоповерхівці виникла пожежа. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали десятеро осіб, серед яких трирічна дитина.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на компроміси щодо територіальної цілісності та суверенітету. "Потрібно прагнути до повної відповідальності Росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом, а не до територіальних компромісів. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти", – заявив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 ракет, повідомив речник Армії оборони Ізраїлю. Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван назвав атаку Ірану неефективною. Він заявив, що в Ізраїлі немає загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки. У Білому домі також заявили, що кораблі ВМС США брали участь у відбитті іранської атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини