Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вашингтон не дозволить Україні програти війну: у Мінфіні США зробили нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Вашингтон не дозволить Україні програти війну: у Мінфіні США зробили нову заяву

Глава Мінфіну США запевнила, що Вашингтон точно підтримає Україну економічно

16 жовтня 2023, 16:35 comments1636
Поділіться публікацією:

Підтримка України залишається "головним пріоритетом" для США та Європи та є вирішальною для підтримки військової битви України проти російського вторгнення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр фінансів США Джанет Йеллен, пише "Reuters".

Вашингтон не дозволить Україні програти війну: у Мінфіні США зробили нову заяву

США та Україна. Фото: з відкритих джерел

"Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин, коли вона продемонструвала здатність досягти успіху на полі бою", — зазначила Єллен у своєму виступі, підготовленому до її зустрічі з міністрами фінансів єврозони.

Вона сказала, що Білий дім відданий підтримці України "стільки, скільки потрібно" і боротиметься за те, щоб двопартійна більшість у Конгресі США схвалила "рішучу" та безперебійну допомогу.

Зустріч Єллен з Єврогрупою проходить у той час, коли адміністрація президента США Джо Байдена готується провести новий пакет військової допомоги на суму понад 2 млрд доларів як для України, так і для Ізраїлю, який готує наземне вторгнення після смертельного нападу 7 жовтня, здійсненого угрупуванням ХАМАС, яка править у Газі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що до виборів ще більше року, у США політична турбулентність уже вийшла на нові рубежі. Триває спікеріада у Палаті представників. Висловлюються побоювання щодо гіпотетичної війни з Китаєм. У пакет допомоги Україні та Ізраїлю хочуть "зашити" ще й підтримку Тайваню, а також зміцнення кордону США та Мексики. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" те, що відбувається у Штатах, і вплив цього на глобальну світову безпеку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності. Таку заяву в інтерв'ю CBS News зробив президент США Джо Байден.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини