Головна Новини Суспільство Війна з Росією Варіанти контрнаступу: Куди краще піти для Сил оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Варіанти контрнаступу: Куди краще піти для Сил оборони

Західні партнери обіцяють, що до кінця березня Україна отримає важкі танки. Так, ЗСУ можуть одразу піти у контрнаступ

13 лютого 2023, 23:25
Поділіться публікацією:

Оптимальний варіант для Сил оборони України — піти в контрнаступ і вийти на Азовське узбережжя. Про це в ефірі 24 Каналу сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан, пишуть "Коментарі".

Варіанти контрнаступу: Куди краще піти для Сил оборони

Найвигідніші напрямки контрнаступу для ЗСУ

"Якби вже зараз у нас була техніка, яку нам обіцяють у березні, можна було б виходити з-під Вугледару на плечах російських військ, які відступають, прямувати Волноваху, а далі рухатися на Тельманове, а потім – на Новоазовськ чи одразу на Маріуполь, залежно від завдань", — каже військовий.

Так вихід на Азовське море став би для країни-агресорки і її армії великою інтригою. Є з десяток варіантів як це зробити, які на 100% гарантують успіх українських військ.

"Ми будемо заходити в Крим. Хоч з-під Херсона чи Нової Каховки на Армянськ, з-під Оріхового через Токмак на Мелітополь і з Гуляйполя через Чернігівку на Бердянськ, з-під Вугледара на Волноваху на Маріуполь. І навіть вихід зі Сватового на Луганськ може бути продовжений на Сорокине й Таганрог", – пояснив військовий експерт.

Планований вихід у будь-яку точку Азовського побережжя має основне завдання – перерізати сухопутний коридор.

"Інтригу ми залишимо на розсуд нашого Главкому", – підсумував Світан.

Що ж до того, де найімовірніше армія загарбника намагатиметься атакувати, то залишається високим ризик просування ворога на трьох напрямках з тимчасово окупованих територій. А подекуди рашисти будуть лише створювати ілюзію активізації війська.

За словами полковник запасу ЗСУ, про наступальні бажання ворога варто говорити в контексті Бахмутського, Авдіївського та Вугледарського напрямків. Вони є пріоритетними для російських окупантів, там вони зібрали чималий ресурс. Винятком є район Вугледару. Через мрії швидко захопити територію противник фактично нівелював усі ті сили, які мав там, тож зараз можна вести мову про тимчасову паузу на цьому напрямку.

"Ближче до 24 лютого росіяни, цілком вірогідно, активізують свої дії у Запорізькій області – буде імітація активізації сил в напрямку Оріхового та Гуляйполя. Що ж до Донецької області – під загрозою Бахмут, Авдіївка, Вугледар. У Луганській області найнебезпечнішими локаціями є Сватове та Кремінна", — прогнозує Роман Світан.

Як писали "Коментарі" раніше, ООН готує нову резолюцію щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини