Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Верховній Раді розповіли, чим закінчиться для путіна авантюра з «референдумами» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Верховній Раді розповіли, чим закінчиться для путіна авантюра з «референдумами» в Україні

Світ спостерігає просто істеричну поведінку путіна, який хапається за будь-яку можливість зберегти хоча б статус-кво, не кажучи вже про перемогу

20 вересня 2022, 17:40 comments3286
Поділіться публікацією:

Починаючи з 19 вересня, ніби по команді колаборнати на тимчасово окупованих територіях почали піднімати тему "референдумів" по приєднанню окупованих районів Донецької , Луганської, Херсонської і Запорізької областей до Росії. Чи допоможуть путіну фейкові "референдуми" у війні проти України та до чого в результаті це може призвести видання "Коментарі" розбиралося разом з нардепами.

В Верховній Раді розповіли, чим закінчиться для путіна авантюра з «референдумами» в Україні

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У військовому плані жодних змін на краще для росіян не відбудеться

Нардеп фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв переконаний, що "референдуми" на окупованих територіях ще глибше заженуть путіна у глухий кут. У військовому плані жодних змін на краще для росіян не відбудеться. Військ та техніки від "референдуму" в них на фронті більше не стане. ЗСУ продовжать наступати та звільняти свої території, а вони продовжать відступати.

"У зовнішньополітичному плані результати псевдореферендумів не будуть визнані ніким зі світових гравців. Ані Китаєм, ані Індією, ані Туреччиною. Не кажучи вже про колективний Захід. Відповідно, не буде визнане і право росії на самозахист та на використання ядерної зброї. Реакція світу на такий крок буде такою самою жорсткою, якою була б і без "референдумів", — зазначив нардеп.

Що стосується внутрішньополітичного плану для росії, то Єгор Чернєв вважає, що наслідки проведення псевдореферендумів будуть ще гіршими.

"По-перше, втрата територій, які кремль оголосить російськими, буде мати ще більш гнітючий вплив на настрої всередині рф та продемонструє безпомічність і слабкість путіна. По-друге, втрата анексованих території ще більше затягне війну та посилить внутрішню дестабілізацію в той час, як і частина внутрішніх еліт, і азійські партнери вже прямим текстом вимагають її припинення. По-третє, за російським законодавством путіну доведеться оголошувати воєнний стан та мобілізацію, що зробить війну ще менш популярною та може призвести до соціального вибуху", – зауважив політик.

За його словами, в економічному плані на росію чекатиме посилення санкційного тиску та перекриття останніх щілин паралельного імпорту, що ще більш знизить рівень життя росіян та поглибить технологічне відставання рф від решти світу. Крім того, додатковим тягарем для економіки стане необхідність проводити мобілізацію. Війна буде з'їдати все більше ресурсів, значна частина з яких традиційно розкрадатиметься.

"В результаті ми бачимо просто істеричну поведінку путіна, який хапається за будь-яку можливість зберегти хоча б статус-кво, не кажучи вже про перемогу. Проте скільки не кажи "референдум", але на фронті справи від того кращими не стануть. Навпаки, вони лише погіршать ситуацію для кремля. Бо бити ми будемо не по результатам "референдуму", а по русні", – зауважив нардеп.

Після "референдумів" для "захисту ісконних зямєль" оголосять мобілізацію – це збільшить кількість рашистів і затягне війну

Нардеп "Європейської Солідарності" Ростислав Павленко вважає, що історія з "референдумами" допомогла остаточно скласти пазл російської авантюри.

"На окупованих територіях проведуть "референдуми", а потім для "захисту ісконних зямєль" оголосять мобілізацію. Це збільшить кількість рашистів і затягне війну. Її тривалість ще більше залежить від постачання зброї і боєприпасів — а відтак, наскільки сумісною буде Україна із стандартами союзників", – зазначив нардеп.

Він наголошує, що в нових реаліях будь-які нападки на волонтерів, журналістів і опозицію стають ще більш небезпечними.

"Якщо вбережемось від цього — надовго "паслєдній парад" путіна йому не допоможе. Адже яка мотивація буде воювати у тих, хто мріяв віддивитися "спєцапєрацію" по телевізору? І як швидко це покладе край рашистському режиму?", – резюмував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін знову готує заяву щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини