Головна Новини Суспільство Війна з Росією В "Укренерго" здивували прогнозом та заявили, що зима мине без відключень
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Укренерго" здивували прогнозом та заявили, що зима мине без відключень

"Укренерго" відновлює інфраструктуру після наймасовішої атаки РФ, наголосив Олексій Брехт

30 вересня 2024, 23:15
Поділіться публікацією:

Україна має всі шанси пройти зиму без обмежень електроенергії або з мінімальними відключеннями у періоди пікового споживання, заявив в.о. голови правління НЕК "Укренерго" Олексій Брехт. Він зазначив, що стабільне постачання електроенергії буде забезпечене за умов помірних температур або короткотривалих періодів морозів.

В "Укренерго" здивували прогнозом та заявили, що зима мине без відключень

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

Якщо температура залишатиметься на рівні близько 0°C або вище, відключень не буде. За умов тривалих морозів на рівні -10-15°C обмеження можуть становити до 1-1,5 тис. МВт, що еквівалентно одній черзі графіків погодинних відключень. У разі збереження таких температур протягом трьох діб і більше дефіцит потужності може досягти 2-2,5 тис. МВт, що призведе до запровадження двох черг відключень на 8 годин.

Брехт пояснив, що зазначені величини є граничними, і "Укренерго" підготувало низку компенсаторних заходів, спрямованих на зменшення дефіциту. Зокрема, планується:

  • Збільшити імпорт електроенергії з 1,7 ГВт до 2 ГВт.
  • Використовувати аварійну допомогу з європейських країн в обсязі 200 МВт.
  • Ввести до кінця року 500 МВт розподіленої генерації.
  • Відновити 1 ГВт потужностей теплової генерації до початку зимового періоду.

Крім того, системний оператор розпочинає будівництво інфраструктури для підключення плавучої електростанції, що додасть ще 250 МВт потужності.

Брехт також повідомив, що "Укренерго" повністю відновило електропередавальну інфраструктуру після масованої російської атаки, яка сталася 26 серпня цього року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що експерти розповіли, в яких областях України будуть найдовші відключення світла. Внаслідок ракетних атак Росії, значна частина енергетичної інфраструктури України зазнала серйозних пошкоджень. Це створює великі виклики для українців у майбутньому опалювальному сезоні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини