В "Укренерго" назвали причини відключення світла: є два фактори

У низці українських міст почалися перебої зі світлом

Вранці країна-агресор комбіновано атакувала низку регіонів України. Електропостачання у країні було відключено через два чинники. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко під час брифінгу в Media Center Ukraine.

Як повідомив Бойко, певна частина українців залишилася без світла через російські удари по критичній інфраструктурі України, а інша - через превентивні заходи безпеки з боку енергетиків.

Також наголошується, що інформацію про масштаби пошкоджень інфраструктури країни оприлюднять згодом, коли фахівці зможуть оцінити наслідки ворожого обстрілу.

Зауважимо, що у низці українських міст почалися перебої зі світлом через масовану атаку Росії, яка відбувається вранці понеділка, 26 серпня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ракетний удар по Україні: міністр енергетики зробив заяву про відключення світла.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 26 серпня Росія здійснила чергову масовану атаку територією України. Як вказує лейтенант та керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, російська тактика ракетних ударів по Україні не змінилася, а головна мета – енергетика.

Андрій Коваленко відреагував на масовану ракетну атаку Росії з використанням ракет та безпілотників. На його думку, основною метою Кремля стала українська енергетика, а причина таких атак – влаштувати в Україні блекання.

"Тактика росіян не змінюється - енергетика. Прогнозовано, тому що їхній генеральний штаб хотів блекати для України на зиму", - зазначає Коваленко.

Незважаючи на те, що Росія провела одну з наймасштабніших атак, Україна також атакує об'єкти на території РФ. За словами лейтенанта, Україна підготовлена та має досвід подібних нападів Росії, тоді як у Кремлі можуть бути не готові до українських атак.