В Україні знищено найвідомішого "козака"-бойовика: подробиці

Можаєв нарешті добігався, зазначив офіцер ЗСУ

Один із ватажків бойовиків так званої "ДНР", найвідоміший "козак" - Олександр Можаєв ("Бабай"), ліквідовано в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", інформацію про знищення "козака" в Telegram підтвердив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан (позивний "Штірліц").

"Олександр Можаєв "Бабай" нарешті добігався. Дякую воїнам на Запорізькому напрямку. Слава Україні та її воїнам…", - поділився він.

Раніше у четвер, 19 жовтня, у мережі з'явилася інформація про знищення "Бабая". Повідомлялося, що він нібито загинув як герой.

Читайте також на порталі "Коментарі" - позаду вже більше 600 днів широкомасштабної російської агресії. Останнім часом російські окупанти активно йдуть в атаки в районах Авдіївки та Куп'янська, а українські воїни продовжують поступ уперед на Бахмутському та Запорізькому напрямках. У новому звіті Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) наголошується, що за рік серед українців збільшився відсоток тих, хто вірить, що між політичним та військовим керівництвом країни існує низка розбіжностей, що Захід відчуває втому від війни в Україні та готовий зменшувати допомогу Києву, що наша влада може піти на компроміси із РФ. Які висновки можна зробити, коли позаду 600 днів великої війни? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – наприкінці 2022 року, після Харківської, а потім і Херсонської блискучих операцій ЗСУ у ЗМІ було досить багато прогнозів щодо того, що 2023 рік має стати роком не лише перемоги України у війні, а й роком завершення війни. І ось через рік у ЗМІ переважають зовсім інші прогнози та настрої. Вже немає оптимізму щодо швидкого завершення війни. Практично ніхто не каже, що 2024 рік має стати роком, коли настане світ. Багато прогнозів, що війна буде тривалою та точною датою її закінчення бути не може. Від чого залежатиме тривалість війни в Україні? Що на це може вплинути? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.