Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні зникають іноземці: кого Росія кидає у м'ясні штурми на Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зникають іноземці: кого Росія кидає у м'ясні штурми на Луганщині

Росія налагодила схему із туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну

18 вересня 2024, 10:04
Поділіться публікацією:

Росіяни посилають іноземних найманців у м’ясні штурми в Луганській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головне управління розвідки. 

В Україні зникають іноземці: кого Росія кидає у м'ясні штурми на Луганщині

Ілюстративне фото

“Держава-агресор Росія продовжує практики “жуковщини”, використовуючи іноземних найманців у війні проти України як гарматне м’ясо. Росіяни активно вербують найманців із Сирії. Найманцям обіцяють російські паспорти та оплачувану роботу, після якої мало хто повертається назад”, — повідомили в ГУР.

Про ставлення росіян до найманців із Сирії свідчать історії Мохаммеда Мансура та Вахіда Мурсала Аль-Шіблі. Вони воювали проти України у складі 488-го мотострілецького полку 144-ї мотострілецької дивізії російської окупаційної армії (в/ч 12721).

“У липні 2024 року Мансура у складі загону з 14 сирійських найманців росіяни відправили в атаку поблизу міста Сватове Луганської області. Їх накрили вогнем українські воїни. Запит на евакуацію поранених російські загарбники відкинули та наказали сирійцям продовжити штурм. Мансур, який отримав поранення, не виконав наказ росіян і втік з поля бою. Решта загону найманців була розбита ― окупанти оформили їх як зниклих безвісти”, — повідомили в ГУР.

15 вересня 2024 року сирійські пабліки повідомляли про смерть свого громадянина під час війни проти України. Селянин Вахід Мурсал Аль-Шіблі отримав російський паспорт і пішов штурмувати українські позиції на Луганщині у складі загону із 7 найманців. Групу розбили, Мурсал отримав поранення і помер через відсутність евакуації.

У ГУР нагадали, що Росія налагодила схему із туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну проти України ― спершу бідним людям пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім заманюють вищою зарплатою для участі в “м’ясних штурмах”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як український бізнесмен фінансує війну Росії проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини