Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні збираються створити реєстр ухилянтів від мобілізації: що це таке
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збираються створити реєстр ухилянтів від мобілізації: що це таке

В Україні працюють над створенням реєстру ухилянтів від мобілізації

30 березня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

В країні працюють над створенням реєстру ухилянтів від мобілізації. Законопроєкта ще нема в Раді, адже наразі триває робота щодо його створення. Про це розповів представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки і оборони Федір Веніславський, пише РБК-Україна.

В Україні збираються створити реєстр ухилянтів від мобілізації: що це таке

Федір Веніславський (фото з відкритих джерел)

"Така робота ведеться. Особисто мною підготовлений відповідний законопроєкт. Він ще не зареєстрований, а тільки написаний. Ми його ще будемо доопрацьовувати. Зараз ідуть консультації", — повідомив він ЗМІ.

Веніславський розповів, що документ  передбачає внесення змін до закону про реєстр військовозобов'язаних, де окремо створять підреєстр або субрєєстр. Саме щодо до цього тривають дискусії. 

"Цей реєстр стосуватиметься усіх, які були належним чином поінформовані про те, що їм треба прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, але вони цього не зробили", — розповів Веніславський.

 Він на конкретному прикладі пояснив, що людину, яка була два рази проінформована про необхідність з'явитися до ТЦК, але цього не зробила, мають знати в суспільстві.

"Фактично ця особа не виконала свій конституційний обов'язок, тому про неї мають знати в суспільстві", -  сказав Веніславський.

 За його словами, наразі тривають консультації щодо того, аби цей законопроєкт не порушував закону про захист персональних даних.

"Як тільки ми ці всі питання урегулюємо й отримаємо відповідні висновки, то, я думаю, що можна буде його реєструвати. Тобто він майже готовий", — розповів Веніславський.

На його думку, ідея реєстру про ухилянтів полягає в тому, щоб всі могли бачити, хто не виконує свого конституційного обов'язку  по призову за мобілізацією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні хочуть вручати повістки онлайн. В парламенті  розглядатимуть питання щодо можливостей  вручення повісток  військовозобов'язаним в їх месенджери. Він зазначив,  що ще до початку військового вторгнення база мобільних номерів  українців призовного віку була вже майже готова. Саме тому "технічні можливості дозволяють надіслати повістку онлайн".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини