Головна Новини Суспільство Війна з Росією В України закінчуються ракети для ПЗРК: чому вони такі важливі та на скільки їх вистачить
commentss НОВИНИ Всі новини

В України закінчуються ракети для ПЗРК: чому вони такі важливі та на скільки їх вистачить

Генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що стоїть питання про поповнення ракетного запасу

4 січня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

В  Києва  залишилось небагато ракет  які використовують військові переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК), так звані  мобільні вогневі групи. Проте снарядів вистачає, щоб  дати відсіч  ще кільком  масованим  атакам ворога з повітря.

В України закінчуються ракети для ПЗРК: чому вони такі важливі та на скільки їх вистачить

В України закінчуються ракети для ПЗРК (фото з відкритих джерел)

Про це  сказав командувач Об’єднаних сил Збройних сил України (ЗСУ), генерал-лейтенант Сергій Наєв.  Коментуючи ситуацію  AFP,  він наголосив  на необхідності поповнення ракетного запасу та західну  допомогу  в середньо- та довгостроковій перспективі.

"Поточна ситуація з переносними зенітно-ракетними комплексами для мобільних груп протиповітряної оборони є такою, що боєприпасів достатньо, щоб витримати кілька наступних потужних атак", ― зазначив  командувач Об’єднаних  сил ЗСУ.

Також Наєв   наголосив на необхідності  поповнити запаси української  протиповітряної системи (ППО), бо  агресор хоче  виснажити її. З цієї причини протягом  останнього  тижня   стали частішими ракетні обстріли. Генерал  підкреслює, що важливо отримати  не тільки боєприпаси для ПЗРК, але й для стаціонарних комплексів. Не зайві для країни  будуть  і сучасні  системи ППО. Тому  їх поставку  потрібно прискорювати.  Перераховуючи необхідне  озброєння для українських збройних сил,  генерал назвав ракети великої дальності та безпілотники.

 Командувач   продовжив, що захисники  неба  України  цілодобово  працюють, щоб  підвищити  ефективність  систем протиповітряної системи. Також  зазначив, що ППО під час ворожої атаки 2 січня 2024 показала ефективність  майже  90%.

"Жодна система протиповітряної оборони у світі не здатна показати такі результати, особливо у боротьбі з Росією", —  підсумував  Сергій Наєв.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині заявили про малу кількість придатних для бою танків Leopard

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини