В Україні "загубили" три мільйони чоловіків призовного віку: що про них відомо

Через мобілізацію в Україні деякі чоловіки призовного віку уникають використання державних послуг, щоб бути непоміченими через страх призову в армію.

Народний депутат та голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що в уряді майже немає ніякої інформації про 3 мільйони чоловіків призовного віку. Усе що є на цих людей, за словами нардепа, це ідентифікаційний номер.

Дмитро Наталуха в ефірі калану "Ісландія" розповів, як мобілізація в Україні може вплинути на деяких військовозобов'язаних чоловіків. За словами нардепа, вони можуть уникати використання будь-яких державних послуг, щоб не бути поміченими.

"Що таке ЗСУ? ЗСУ - це держава… Тому для того, щоб не потрапити у поле зору ТЦК чи ще когось, ЗСУ, люди почнуть переставати користуватися державними банками, знімати готівку, переставати користуватися кредитними картками, подорожувати між містами і взагалі між регіонами", - вважає Наталуха.

Народний депутат стверджує, що ризик "повного уникнення держави" існує в Україні, адже про кількох мільйонів військовозобов'язаних, уряд майже нічого не знає.

"На сьогоднішній день є щонайменше 3,4 млн чоловіків, про яких все, що знає держава, - це їхній ідентифікаційний номер. Вони не за кордоном, вони не в ЗСУ, вони не інваліди, вони не навчаються, вони не працевлаштовані… Ми не знаємо, де ці люди", - сказав Дмитро Наталуха.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді обговорюють ініціативу, щоб дозволити за певну суму уникнути мобілізації. Стала відома можлива ціна броні від армії.

Також "Коментарі" писали про головні причини, які зупиняють чоловіків від мобілізації в Україні. Найбільшим страхом йти на війну виявився страх смерті.