Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні заблоковане постачання харчування військовим ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заблоковане постачання харчування військовим ЗСУ

Під час запеклої боротьби з російським загарбником українські військові можуть лишитися без харчів через недоброчесні дії посадовців

9 червня 2023, 15:47 comments1970
Поділіться публікацією:

В Україні, через ухвалу Печерського суду, заблоковане постачання продуктів харчування до низки військових частин країни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відповідні судові документи, які наявні в розпорядженні редакції.

В Україні заблоковане постачання харчування військовим ЗСУ

ЗСУ боронить волю України

Так, 23 травня у справі, де процесуального керівника призначив особисто заступник генпрокурора Дмитро Вербицький, Печерський райсуд столиці виніс ухвалу про арешт рахунків одного з найбільших постачальників послуги харчування Міністерства оборони України.

Клопотала про такий захід безпосередньо прокурор Олена Чепіжак, мотивуючи тим, що нібито постачальник МО мав перерахунки коштів на свої рахунки з якоїсь сумнівної компанії у розмірі 7,2 млн грн.

Насправді ж, постачальник не мав жодних грошових надходжень від будь-яких приватних структур, а усі без виключення кошти, які отримує на свої рахунки, йдуть безпосередньо від Міноборони (згідно з контрактами). Враховуючи цей факт,  на початку червня накладені попередньо арешти рахунків постачальника були скасовані.

Підлеглі Костіна натомість 7 червня ініціювали повторний арешт вже одразу усіх рахунків постачальника харчування Міноборони — на суму 1 млрд грн — у тому самому Печерському суді, і знову-таки у тому ж проваджені, що немає жодного стосунку до підприємства.

Таким чином, станом на зараз, постачальник МО не може розраховуватися зі своїми підрядниками, власне, коштами, що отримав за контрактами з Міноборони. Через великі обсяги необхідних поставок харчування для військових борги за продукти сягнули мільярди гривень.

Ситуація, як повідомили редакції в одному з військових підрозділів, настільки критична, що вже сьогодні, військові їх частини отримали страви без картоплі, моркви та буряка.

За інформацією редакції, Міноборони із самого ранку вже обізнане щодо кризової ситуації. Самі ж постачальники послуг харчування для ЗСУ пов’язують незаконні ініціативи окремих прокурорів із намірами певних компаній-конкурентів у спосіб фактично влаштування диверсії під час дії воєнного стану, просто домогтися від МО підписання нових контрактів на харчування  саме з ними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

пдв нахуй

9 червня 2023, 15:23

долбоєби

пдв нахуй

9 червня 2023, 15:23

долбоєби


Новини