Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні впроваджують нову модель загальної військової підготовки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні впроваджують нову модель загальної військової підготовки

Термін військової підготовки мобілізованих планують збільшити

сьогодні, 16:36
Поділіться публікацією:

В Україні триває розробка нової моделі базової загальної військової підготовки (БЗВП), спрямованої на поліпшення навчання військовослужбовців. На нещодавній робочій нараді обговорювалися ключові питання, пов’язані із підвищенням якості підготовки, що є критично важливим для збереження життя наших військових. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

В Україні впроваджують нову модель загальної військової підготовки

У засіданні взяли участь керівництво Збройних Сил України, представники навчальних центрів та бойових підрозділів. Учасники заслухали доповіді щодо аналізу системи підготовки, укомплектованості інструкторського складу в навчальних центрах та їх забезпечення необхідним озброєнням і технікою.

Важливим моментом наради стало представлення пілотного проєкту, що передбачає збільшення тривалості базової підготовки з одного до півтора місяця. Програма БЗВП була оновлена з урахуванням сучасних потреб і викликів. Міністр оборони зазначив, що в грудні буде ухвалено рішення щодо нової моделі підготовки, а в разі покращення оперативної обстановки можливе подальше збільшення терміну навчання.

Особливу увагу приділили Десантно-штурмовим військам, які стали флагманом підготовки особового складу. Запроваджені в ДШВ нові підходи до навчання мають стати прикладом для інших підрозділів Сил оборони.

Під час наради були визначені завдання для покращення підготовки, зокрема, необхідність посилення комплектування інструкторських посад у навчальних центрах.

“За підсумками наради визначив завдання за напрямками. Зокрема, слід посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід. Працюємо далі над поліпшенням підготовки наших захисників та захисниць, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини