Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні винесли вирок відомому російському "воєнкору"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні винесли вирок відомому російському "воєнкору"

Подоляку заочно засудили до 15 років ув'язнення

2 лютого 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Відомого російського "воєнного кореспондента" Юрія Подоляку, який народився в українському місті Суми, заочно засудили в Україні до 15 років позбавлення волі.

В Україні винесли вирок відомому російському "воєнкору"

Подоляка підтримує агресію РФ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Служба безпеки України, Юрія Подоляку визнали винним у державній зраді, закликах до зміни кордонів і державного ладу України та пропаганді і виправданні війни РФ проти України.

Повідомляється, що на своїх інтернет-ресурсах Подоляка виправдовує захоплення української території та знищення цивільної інфраструктури.

Також пропагандист заперечував воєнні злочини окупантів у Бучі, а викриті факти масових вбивств місцевих жителів називав "зрежисованими".

Крім того, повідомили в СБУ, Подоляка причетний до коригування масованих ракетно-артилерійських атак РФ на Миколаївщину. Для наведення російської зброї він формував власні мережі інформаторів на території південного регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з дослідженням Personnel Service, 22% громадян Польщі негативно налаштовані до українців. Дослідження показало, що найчастіше негативно до громадян України ставляться поляки віком від 25 до 34 років. Натомість громадяни Польщі, яким за 55 років, найчастіше позитивно налаштовані до українців. На зростання негативного ставлення до українців може впливати подорожчання життя та занепокоєння поляків щодо власного матеріального становища через страх, що українські працівники можуть забрати їхню роботу.

"Коментарі" також писали, що замороження війни посилить внутрішні чвари в Україні тоді, як РФ скористається затишшям на фронті для посилення свого військового потенціалу, переконаний заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась. Без перемоги України від припинення війни виграє Росія, оскільки повністю перейде на військові рейки та позбудеться міжнародного тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/11065

Новини