Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відключили один із енергоблоків АЕС: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відключили один із енергоблоків АЕС: відома причина

"Енергоатом" виводить один із енергоблоків атомної електростанції у плановий капітальний ремонт

3 січня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

"Енергоатом" переводить на плановий капітальний ремонт один із енергоблоків атомної електростанції. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на повідомлення компанії.

В Україні відключили один із енергоблоків АЕС: відома причина

"Енергоатом" відключив один із енергоблоків АЕС (фото з відкритих джерел)

"Сьогодні, 3 січня 2023 року, один із енергоблоків ДП НАЕК "Енергоатом" для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки за умовами ліцензії виводиться у плановий капітальний ремонт, що здійснюють раз на чотири роки", — йдеться в офіційному повідомленні.

У підприємстві пояснили, що на час ремонту здійснюється повне вивантаження активної зони реактора, контроль цілісності корпусу реактора автоматичним маніпулятором, попереджувальний ремонт обладнання, вивезення відпрацьованого та завантаження свіжого ядерного палива.

 Відтак, в українській енергосистемі найближчим часом буде працювати вісім енергоблоків атомних електростанцій, які розташовані на підконтрольній Україні території.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що у Міненерго розповіли, скільки ще в Україні світло буде за графіком. В Україні до кінця опалювального сезону 2023 року будуть діяти графіки відключення електроенергії. Проте енергетики будуть робити все можливе, щоб їх контролювати. За його словами, енергетики роблять усе можливе, аби графіки відключення електроенергії були контрольованими. Але через "значні пошкодження як генерації, так і систем передачі електроенергії" відключення відбуватимуться до кінця опалювального сезону.  За його словами, профільне відомство має рішення для подальшої безпеки як енергооб'єктів, так і технічного балансування системи.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини