Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні третина західної зброї потребує ремонту. Одна з країн ЄС погодилась ремонтувати зброю у себе
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні третина західної зброї потребує ремонту. Одна з країн ЄС погодилась ремонтувати зброю у себе

Польща погодилась ремонтувати пошкоджену західну техніку на своїй території.

26 листопада 2022, 21:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Збройні сили Україні кожного дня випускають 5-6 тисяч снарядів по російських позиціях. Переважно для цього використовується військова техніка з США та від інших союзників України. Така інтенсивна експлуатація потребує постійного ремонту техніки. Одна з країн ЄС погодилась створити пункти ремонту на своїй території. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання New York Times.

В Україні третина західної зброї потребує ремонту. Одна з країн ЄС погодилась ремонтувати зброю у себе

Американська гаубиця м777. Фото: з відкритих джерел

Видання посилаючись на адміністрацію в Києві та Вашингтоні стверджує, що зброя яка потрапила в Україну перебуває в інтенсивному користуванні. Тому Пентагон за сприяння Польщі організував пункт ремонту західної зброї, що постачається в Україну. Наразі відомо, що третина з 350 гаубиць, які потрапили від західних союзників до України потребує ремонту.

Видання зазначає, що Україна хотіла б перенести ремонтні майданчики ближче до лінії фронту, щоб після ремонту пошкоджену зброю можна було швидше використовувати в бою.

"Заміна ствола гаубиці, довжина якого може становити шість метрів і важити тисячі кілограмів, перевищує ремонтні можливості солдатів у польових умовах, і ця проблема стала пріоритетною для Європейського командування Пентагону. Тому воно організувало ремонт завод у Польщі", — повідомляє Пентагон.

На сьогодні для України є важливі гаубиці зі 155-міліметровими снарядами. США надіслали до України 142 гаубиці M777, які можуть використовувати такі снаряди.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни розстріляли польський гуманітарний конвой на сході України.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія втратила одного з найбільших своїх союзників у війні проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини