В Україні розповіли про ще одну причину "зникнення" Залужного

Військовий експерт розповів, чому Валерій Залужний зник із публічної площини

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відмовився брати участь у засіданні Військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів не лише через фактичний початок українського контрнаступу. Про другу можливу причину, як повідомляють "Коментарі", повідомив військовий експерт Юрій Федоров.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Залужний не був присутній на згаданому засіданні "навіть у форматі відеоконференції" через "напружену оперативну ситуацію" на фронті.

"Така зустріч у Брюсселі може мати протокольний характер, - каже Юрій Федоров в інтерв'ю Zaxid.net. - Це, звичайно, дуже важливо, але делікатні та важливі речі обговорюються, як правило, віч-на-віч з колегами. Якщо генерал Залужний хоче домовитися про щось важливе, то йому треба говорити віч-на-віч із колегами, а виступати на таких широких зборах це важливо, але при цьому у нього будуть запитувати: "А коли наступ?", "А як ви готові?". А розповідати такі речі, навіть у дуже вузькому колі, все-таки досить ризиковано - є ризик витоку. При цьому зрозуміло, що всі види російської розвідки шукають будь-яку витік чи інформацію про те, де, на якому напрямі будуть розпочаті ці масовані дії Збройних сил України, коли вони будуть розпочаті”.

"Тому, я вважаю, що тут має бути тотальна заборона на будь-яку інформацію, що виходить із вищих кіл військового командування. Для того, щоб приховати ключову інформацію, яка така потрібна противнику", - також додає Юрій Федоров.

Нагадаємо, що раніше військовий експерт Роман Світан висловив думку, що український контрнаступ де-факто розпочався з моменту ударів безпілотників по нафтосховищам Чорноморського флоту РФ у Севастополі. А продовжився наступальними діями ЗСУ у Бахмуті.

Сьогодні ж рашистські воєнкори підняли істерику, заявивши, що український наступ почався. Втім, за деякий час їх спростувало Міноборони РФ.

Тим часом, у Росії засудили жінку, яка попросила померлих батьків Путіна "забрати його до себе" .