Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні прокоментували інформацію про нібито удар ЗСУ по Курській АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прокоментували інформацію про нібито удар ЗСУ по Курській АЕС

В Україні називають брехнею заяви про те, що нібито Сили оборони обстріляли Курську АЕС

сьогодні, 18:11
Поділіться публікацією:

Україна немає жодної причини, щоб бити по Курській АЕС, про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

В Україні прокоментували інформацію про нібито удар ЗСУ по Курській АЕС

Удар по Курській АЕС

За його словами, росіяни просто викинули в інформаційний простір брехливу інформацію про те, зо ЗСУ вдарили по АЕС із HIMARS.

"Звісно ж, що ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності. Росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеко. Нічого спільного з атакою на Курську АЕС немає", — написав у Телеграмі Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у російських телеграм-каналах повідомляють, що Збройні сили України нібито атакували Курську АЕС. Відео, як щось горить біля станції, масово публікують у російських соціальних мережах. Зокрема, російський телеграм-канал Маш повідомляє, що ЗСУ нібито спробували атакувати Курську АЕС "НАТІвським озброєнням". За інформацією джерел каналу, нібито російське ППО збило біля станції о 16.20 за місцевим часом "французьку авіабомбу". "Вона впала за п'ять кілометрів від станції. Зараз там пожежа ", – сказано у повідомленні.

Не виключено, що цю російську провокацію присвячено візиту до Києва генсека НАТО Марка Рютте. Відомо, що він для своєї першої поїздки як генсек обрав Україну, а не поїхав традиційно до Штатів. Цим він надіслав потужний сигнал, що НАТО продовжуватиме підтримку України. Аналітики зазначали, що після цього візиту в Кремлі "кусатимуть лікті" від злості.

До речі, в РФ неодноразово заявляли, що Сили оборони нібито хотіли захопити Курську АЕС. Особливо багато таких повідомлень було в перші дні операції в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини